Tarta cu crema de citrice si afine

A trecut ceva timp de cand nu am mai postat o reteta de tarta si voi stiti deja ca sunt o maaaaare iubitoare de tarte, asa ca ma simt obligata 🙂  sa va scriu si voua aceasta noua experianta din bucataria mea. Am achizitionat si o noua tava pe care o doream de foarte mult timp si care a ajuns intr-un final  sa intregeasca colectia de tavi. E din aia faina dreptungiulara cu fundul detasabil, love it <3. 

 

Pentru Tarta cu crema de citrice si afine avem nevoie de

  • 125 gr unt
  •  1 ou
  • un varf de sare
  • 1 lingura indulcitor Green Sugar (sau 1 lingura zahar brut)
  • 220 gr faina
  • coaja rasa de la o portocala
  • sucul de la o portocala
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • Crema
  • 2 galbenusuri de ou
  • 2 linguri indulcitor Green Sugar (sau aprox 3 linguri zahar sau mai mult in functie de gustul fiecaruia)
  • sucul de la o lamaie potrivita
  • sucul de la o portocala mica
  • 3 linguri amidon
  • 250 ml lapte
  • 1 lingura de unt
  • aprox 5 linguri afine congelate
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri pudra indulcitor Green Sugar (sau 3 linguri zahar pudra)
  • coaja de lamaie pentru ornat
  • 1 lingurita unt pentru uns tava

Mod de preparare Tarta cu crema de citrice si afine

  • Pentru aluat amestecam intr-un bol ingredientele si framantam pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini. Lasam aluatul la rece timp de o ora.
  • Scoatem aluatul din frigider si il lasam cateva minute la temperatura camerei, apoi intindem pe masa de lucru tapetata cu faina, o foaie dreptunghiulara putin mai mare decat tava.
  • Punem foaia de aluat in tava unsa cu putin unt, apasam usor cu degetele pe margini si in interior si taiem surplusul de pe margini. Intepam aluatul din loc in loc cu o furculita, asezam peste aluat o foaie de copt in care punem boabe de fasole si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aprox 20 de minute apoi inca 5 minute indepartand foaia de copt cu boabele de fasole.
  • Surplusul de aluat il putem congela sau putem face cateva minitarte.
  • Scoatem tava din cuptor si dupa ce se raceste putin, scoatem crusta de tarta pe un platou.

  • Crema de citrice
  • Mixam cu un tel galbenusurile cu indulcitorul apoi amestecam cu amidonul si adaugam treptat sucul de lamaie si portocale si laptele. Punem pe foc si lasam sa fiarba amestecand mereu, pana se ingroasa si devine ca o budinca. Luam de pe foc si adaugam o lingura generoasa de unt si amestecam pana se topeste si se incorporeaza in crema. Lasam sa se raceasca usor si dupa ce si aluatul e rece, intindem crema in crusta.
  • Peste crema punem 3 linguri de afine.
  • Smantana pentru frisca o tinem la rece 20-30 de minute inainte de a o folosi. O mixam impreuna cu zaharul pudra intr-un vas rece si  frisca obtinuta o intindem peste crema.
  • Ornam deasupra cu aprox 2 linguri de afine si coaja rasa de lamaie.

  • Pastram tarta la frigider minim o ora inainte de a felia si servi.

  • Si cum va ziceam mai sus, din aluatul ramas am facut 3 minitarte umplute cu afine si ornate cu frisca.

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *