Tarta cu mere de vara

Mere de vara sau de toamna, arome minunate de portocala, vanilie si scortisoara = desert perfect
Va convingeti de ce zic doar daca va puneti la treaba si faceti si voi repede acest desert sau mic dejun sau rasfat pentru o dupa-amiaza calduroasa de toamna. Alegeti voi varianta care va place 🙂

 

Avem nevoie de:
  • Aluat ( ingredientele pentru aluat sunt pentru doua tarte, jumatate se poate pastra timp indelungat la congelator si aveti pentru data viitoare cand mai vreti o tarta, aluatul gata facut)
  • 200 ml smantana dulce
  • 3 linguri zahar
  • 2 oua mici
  • coaja de la o portocala
  • coaja de la 1/2 de lamaie
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu o lingura zeama de lamaie
  • 360 gr faina
  • Umplutura ( pt o tarta)
  • 7-8 mere de vara
  • zeama de la 1/2 portocala
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 ml frisca lichida indulcita ( sau smantana pt frisca in care adaugam 1 lingura de zahar)
  • 2 galbenusuri de ou
  • 2 plicuri zahar vanilat
  1. Pentru aluat amestecam ingredientele intr-un bol apoi framantam aluatul obtinut pana incorporam toata faina.
  2. Tinem aluatul minim 30 de minute la rece.
  3. Scoatem din frigider aluatul si il intindem sub forma rotunda si il asezam intr-o tava de tarta unsa cu unt.
  4. Merele le spalam, le curatam si la taiem cubulete mici intr-un bol. Punem peste ele zaharul si sucul de portocala si amestecam. Turnam merele in tava peste aluat si presaram deasupra scortisoara.
  5. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aprox 10 minute.
  6. Intr-un bol mixam frisca cu galbenusurile si cu zaharul vanilat.
  7. Scoatem tava din cuptor si turnam compozitia de frisca peste mere si dam din nou tava la cuptor timp de aprox 20 de minute la 170 de grade.
Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit putin, pudram cu zahar pudra, feliem tarta si servim.
Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

11 comentarii la “Tarta cu mere de vara”

  1. Am facut reteta ta draga Timea e pur si simplu minunata cred ca am sa o arat si prietenelor mele de pe facebook mari devoratoare de dulciuri multumim pt retelele minunate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *