Tocanita de vitel ca la mama acasa

      Oare exista cineva caruia sa nu ii placa tocanitele noastre? Eu cu siguranta nu refuz niciodata asa ceva fie ca e cu carne de pui, porc sau vita. Papricasul de pui si porc il ador, gulasul il consider minunat pentru o masa de pranz iar tocanita de vita sau vitel cu piure de cartofi e la fel in topul preferintelor cand vine vorba de un pranz de duminica. Si daca mai am si muraturi de la mama, sunt cea mai fericita. 
      Eu cred eu ca toti ne amintim cu drag de duminicile petrecute in sanul familiei si de pranzul facut cu atata drag de mamele noastre. Si clar ca nicaieri nu am mancat o tocanita mai buna decat la mama acasa :).  Eu pot zice ca am fost si mai norocoasa pentru ca la mine acasa gateau la fel de bine atat mama cat si tata. Era cam aglomeratie mare prin bucatarie, mai ales ca imi mai varam si eu nasul si mainile pe acolo. 
      Si ca sa nu mai lungesc atata, va zic ca am pregatit aceasta reteta simpla si buna ca la mama acasa, pentru a participa la concursul „Descopar retetele delicioase ale tuturor mamelor cu noul Philips Multicooker pe Gustos.ro” organizat de Philips si Gustos.ro. 

Avem nevoie de:
800 gr carne de vitel
2 cepe mari
1 ardei verde
1 ardei capia rosu
1 rosie mare
3-4 linguri ulei
sare si piper dupa gust
patrunjel verde
Si sa trecem la treaba:
Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt si o punem la calit intr-un vas in care am incalzit putin uleiul.
Adaugam imediat si ardeiul tocat marunt. Lasam sa se caleasca putin si adaugam si rosia decojita si taiata cubulete mici ( pentru a putea decoji rosia mai usor o punem 1 minut in apa fierbinte).
Cat timp se caleste un pic si rosia, taiam carnea cubulete si o punem peste legume.
Amestecam si lasam pe foc cam 5 minute, apoi adaugam pasta de ardei, turnam 2 cani de apa si lasam sa fiarba la foc mic cu un capac deasupra. Din cand in cand mai amestecam si intre timp potrivim de sare si piper. Lasand sa fiarba la foc mic, obtinem un sos mai gros si delicios cu un gust bun de carne de vita.
Cand carnea e fiarta in totalitate (verificam intotdeuna cu o furculita) , oprim focul si adaugam patrunjel verde tocat.
In timp ce fierbe incet tocanita putem fierbe si cartofii pentru piureul de cartofi. Nu va mai zic ce trebuie sa faceti pentru un piure gustos pentru ca sunt sigura ca toata lumea stie sa faca.
Servim tocanita calda cu piure de cartofi si cu cele mai bune muraturi de pe pamant, adica acelea de la mama mea :).
Pofta mare sa aveti, ca noi am avut cu siguranta!
Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

18 comentarii la “Tocanita de vitel ca la mama acasa”

Dă-i un răspuns lui Ancuta Draghici Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.