Tort Anca – ciocolata si gem de caise

De curand a fost ziua bunei mele prietene Anca si cum adora ciocolata, m-am gandit sa ii fac o surpriza placuta cu acest minitort ciocolatos. Surpriza a fost una placuta si delicioasa :).
Tortul e un fel de imitatie Sacher, cu un blat ciocolatos, gem de caise si glazura de ciocolata. 

Avem nevoie de:
3 oua
6 linguri zahar
220 gr faina
100 ml lapte
100 ml ulei
100 gr ciocolata neagra
1 plic praf de copt
1 varf de sare
Pentru umplutura: 1 borcan gem de caise
Glazura: 50 ml apa, 2 linguri zahar, 100 gr ciocolata neagra
Ornament: bombonele sub forma de inimioare roz si mov
Punem laptele intr-un vas pe foc, adaugam ciocolata rupta in bucatele si cand fierbe laptele luam de pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit.
 Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile si uleiul mixand dupa fiecare. Turnam apoi o parte din ciocolata topita amestecand cu o spatula si incorporam o parte din faina amestecata cu praful de copt. Apoi adaugam restul de ciocolata, amestecam si adaugam restul de faina.
Turnam compozitia intr-o tava rotunda mica (17-20 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 160 de grade timp de aprox 50 min. Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.
Scoatem din cuptor si lasam la racit apoi scoatem pe un platou si taiem partea de sus (de obicei partea de sus iasa un pic crocanta) pe care o putem manca imediat cu un pic de dulceata :).
Blatul fara capac il taiem in 3. Incalzim gemul de caise si ungem pe rand fiecare foaie: blat – gem – blat – gem – blat – gem. Pentru glazura punem apa si zaharul pe foc si lasam sa fiarba 2 -3 minute. Luam de pe foc si adaugam ciocolata amestecand pana se topeste. Imbracam tot tortul in glazura de ciocolata.
Deasupra presaram bombonele sub forma de inimioare.
Un tort simplu de facut si foarte gustos. O combinatie delicioasa intre ciocolata neagra si gem de caise.
Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

14 comentarii la “Tort Anca – ciocolata si gem de caise”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *