Tort cu ciocolata si mure

Un tort foarte delicios, plin de arome delicioase, facut cu produse Dr. Oetker, dupa o reteta Dr. Oetker. 
Probabil ati vazut deja cateva torturi facute cu ocazia campaniei demarate de Dr. Oetker
In perioada 20 august – 31 octombrie Dr. Oetker demarează Campania națională “Îmbogățește aromele toamnei!”.
Toată lumea este invitată să prăjiturească împreună cu cei dragi, aromând dulciurile preparate cu cele 7 esențe Dr. Oetker: Rom, Vanilie, Migdale, Cafea, Portocale, Lămâie și Mentă”
Eu am ales sa fac acest tort minunat cu rom, nuca, ciocolata si mure. 
Pentru blat
– 200 g unt moale,
– 150 zahăr pudră,
– 1 plic zahar vanilinat Dr. Oetker,
– 5 gălbenuşuri,
– 170 g făină ,
– 1 plic Original Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker,
–  ½ plic praf de copt Dr. Oetker,
– 100 g ciocolată rasă,
 – 100 g nuci măcinate,
 – 5 albuşuri,
 – 50 g zahăr.
Pentru cremă:
– 500 ml frişcă lichida indulcita
–  2 plicuri zahăr vanilat Bourbon Dr. Oetker,
– 250 g mure
– 1 linguriţă esenţă de rom Dr. Oetker.
Pentru ornare:
– zahar pudra sau cateva fructe
 Se mixeaza bine untul cu zaharul pudra, zaharul vanilat si galbenusurile pana se obtine o spuma. Faina amestecata cu praful de budinca si praful de copt se adauga la spuma amestecand usor cu o spatula. Adaugam la aceasta compozitie ciocolata topita pe baie de aburi si racita si nuca macinata.

Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul si se incorporeaza cu grija in compozitia de mai sus ( adaugam spuma treptat).

Turnam aluatul obtinut intr-o tava de 24 cm tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40-45 min. (Daca folositi cuptor cu gaz trebuie lasat aprox o ora)
Scoatem tava din cuptor si lasam la racit apoi scoatem blatul pe o farfurie.

Cu ajutorul unei linguri scobim usor blatul lasand o margine de aprox 1.5 cm. Bucatile de aluat scoase le faramitam.

Batem frisca spuma cu ajutorul mixerului la treapta mare, adaugand zaharul Bourbon si fructele. Adaugam apoi 2/3 din firimituri si esenta de rom si amestecam usor.

Crema o asezam in locul scobit formand o cupola.

Restul de firimituri se prasara deasupra, apasand usor cu mainile sa se lipeasca un pic de crema.
Ornam cu zahar pudra sau cu fructe.

Iata cum arata sectiunea!

Si va las si voua o felie generoasa!

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

25 comentarii la “Tort cu ciocolata si mure”

  1. Mamma mia, cum ma torturezi tu cu minunea asta de tort… Dar oare pe unde bintuiam cind ai postat reteta, ca nu am prins si eu macar o bucatica… Arata minunat, „fur” reteta ca tot ma innebuneste Isabella ca vrea sa-i fac tort… Pupici si o saptamina dulce sa ai !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *