Tort cu frisca si mure….si 2 ani de blog

A mai trecut un an frumos de cand ma aflu in aceasta minunata lume culinara…
A fost un an cu bune si rele dar cu o crestere frumoasa a blogului meu. Desi am tot mai putin timp liber, incerc sa nu neglijez aceasta parte din viata mea care inseamna mult pentru mine, pentru simplul fapt ca este cea mai frumoasa pasiune a mea.
Stiti ca si numarul ustensilelor si a vaselor creste in fiecare an, nu am cum sa merg undeva sa vad ceva frumos si util si sa nu il cumpar :). Desi de multe ori nici nu mai e util decat frumos si atragator :).. Dar cu siguranta multe dintre voi ma intelegeti.
Exact acum un an va ziceam si de o mare dorinta a mea pe care imi propusesem sa o indeplinesc pana la aceasta aniversare; ei bine se pare ca am reusit sa o indeplinesc si exact azi astept sa ajunga in mainile mele acest cadou minunat care e practic atat pentru aniversarea blogului cat si pt ziua mea care o sa fie in viitorul apropiat. Un cadou in avans sa zic asa :)). O sa vedeti in curand despre ce e vorba, desi probabil ca v-ati dat seama sau ati citit postarea de acum un an :).
Vreau sa multumesc tuturor cititorilor mei care m-au vizitat regulat sau nu si care au lasat o vorba buna la postarile mele. Fiecare comentariu ma bucura si fiecare vizita ma incanta pentru ca tot ce fac eu aici nu e doar pt mine si pentru propria placere ci si pentru voi cei care imi treceti pragul.
Sper din tot sufletul ca ceea ce incercati din retetele mele va este pe plac si va reuseste si incerc mereu sa fiu cat mai explicita si pe intelesul tuturor.
Nu sunt eu mare oratoare, asa ca ma opresc aici, lasandu-va un tort simplu si gustos asa cum cred ca v-am obisnuit pana acum, un tort aniversar in nuante de mov, culoarea ce ma reprezinta in totatlitate si care nu putea lipsi de la o
zi de sarbatoare.  
     

Avem nevoie de:
3 oua
un varf de sare
6 linguri zahar
6 linguri lapte
6 linguri ulei
1 lingurita praf de copt
8 linguri faina
Sirop: 12-15 linguri lichior de mure
Umplutura:
350 gr frisca lichida indulcita (Meggle folosesc eu)
aprox 100-150 gr mure (congelate)
Ornat: 150 gr frisca lichida indulcita + cateva mure
 Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula sa nu se lase spuma.
Turnam compozitia intr-o tava rotunda mica (17-20 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox  30 de minute.  Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.
Scoatem din cuptor si lasam la racit apoi scoatem pe un platou si taiem blatul in trei.
Intr-un bol mixam frisca pana se intareste (atentie sa nu fie foarte foarte tare pt a se putea intinde mai usor si sa ramana mai pufoasa).
Asezam prima foaie de blat pe un platou si insiropam cu 4-5 linguri de lichior. Punem un strat de frisca peste care punem jumatate din mure. Apasam usor cu degetele sa intre murele in frisca.
Urmeaza a doua foaie de blat apoi ca si la prima: lichior – frisca – mure.
Deasupra urmeaza a treia foaie de blat pe care o insiropam si o ungem cu frisca. Am mai pastrat 2 linguri din frisca pentru margine. Dam la frigider aprox 2-3 ore dupa care scoatem din frigider si cu frisca pastrata ungem tortul de jur imprejur.
Mixam si cele 150 ml frisca si cu un pos sau o seringa ornam de jur imprejur cu floricele.

Deasupra facem cateva moturi de frisca peste care asezam apoi cateva mure.
Dam din nou la frigider cateva ore inainte de a servi.

Va servesc si pe voi din acest tort simplu dar foarte gustos.

La multi ani blogului meu si la multi ani voua tuturor
 si va multumesc ca ma onorati cu vizita!!! 

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Loading...

Comentează folosind contul de Facebook

42 comentarii la “Tort cu frisca si mure….si 2 ani de blog”

  1. La multi, multi ani deliciosi, plini de inspiratie si de retete uimitoare!
    Te inteleg perfect si cred ca stiu despre ce e vorba… 🙂 Sa-l folosesti cu drag!
    Tortul este minunat, ca de altfel toate torturile care le faci. 🙂

  2. Multi anisori inainte, anisori deliciosi si sanatosi! Te pup si ma bucur mult de fiecare data cand trec pragul “casutei” tale dulci!
    Sa ai putere, rabdare sa mergi inainte cu pasiunea ta si sa ne oferi la fel de multe si delicioase retete!!

  3. La Multi Ani blogului tau!! Sa creasca mare, delicios si apetisant!! Cat despre stapana, sa fie sanatoasa si sa ne pregateasca bunatati, si sa le faca poze cu aparatul ala performant, pe care de altfel mi-l doresc si eu.. candva 🙂
    Pup cu drag fata harnica!!

    1. Multumesc tare mult Simo pentru toate cuvinetele frumoasa. Deocamdata am de invatat multe despre noua achizitie, sper sa am timp si sa vin in curand cu poze frumoase. Te pup

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.