Tort cu menta si ciocolata

Pentru ca ieri a fost ziua sotului meu si nu putea trece aceasta zi fara sa o marcam cu un tort 🙂 ,  am prestat acest tort minunat cu menta si ciocolata, o combinatie mai mult decat perfecta pentru iubitorii de ciocolata cu menta. 
Tortul nu se face deloc greu, tot ce aveti nevoie este rabdare si timp, ca la orice tort. Eu va explic mai jos pas cu pas cum se face, aveti si imagini, deci eu zic ca il puteti incerca si voi daca va place aceasta combinatie. 

Eu am fost super multumita de rezultat, este un tort fin, elegant si arata tare bine si pe farfurie. 

Pentru Tort cu menta si ciocolata avem nevoie de:

  • Blat: 
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri ulei 
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri rase cacao
  • un varf de sare
  • un plin praf de copt
  • Crema de ciocolata
  • 120 ml smantana pt frisca
  • 3 linguri zahar
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 150 ml frisca lichida indulcita
  • Crema de menta:
  • 80 ml smantana pt frisca
  • 2 linguri zahar
  • 100 gr ciocolata alba
  • 3 linguri sirop de menta 
  • 150 ml frisca lichida indulcita
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 2 linguri sirop de menta
  • Ornat:
  • 150 ml frisca lichida indulcita 
  • 2 linguri sirop de menta
  • 4 linguri din crema de menta 
  • 3 bucatele ciocolata cu menta 

Mod de preparare Tort cu menta si ciocolata

  • Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu cacaua si praful de copt folosind o spatula sa nu se lase spuma.
  • Turnam compozitia intr-o tava rotunda cu diametrul de 24 cm, tapetata cu hartie de copt si unsa pe margini cu unt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 30 de minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.
  • Scoatem din cuptor si lasam la racit apoi scoatem pe un platou si taiem blatul in doua.
  • Crema de ciocolata: amestecam intr-un vas frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Dupa ce s-a racit putin, dam crema la frigider timp de o ora. Cand o scoatem din frigider o mixam cu mixerul la inceput la viteza mica apoi la viteza mare pana obtinem o crema foarte fina si spumoasa. Separat mixam 150 ml frisca si adaugam treptat crema de ciocolata peste frisca mixand la treapta cea mai mica sau amestecand cu un tel
  • Crema de menta: procedam exact ca la crema de ciocolata doar ca adaugam siropul de menta dupa ce s-a topit ciocolata.
  • Asamblare:
  1. asezam prima foaie de blat pe un platou si o insiropam cu jumatate din cantitate de sirop
  2. asezam inelul de la tava de tort peste foaia de blat 
  3. ungem blatul cu mai bine de jumatate din crema de ciocolata
  4. urmeaza un strat din crema de menta ( punem deoparte aprox 4 linguri)
  5. peste crema asezam cea de a doua foaie de blat pe care o insiropam cu restul de sirop
  6. ungem deasupra cu un strat de crema ( cam doua linguri am pastrat pentru a da un strat si de jur imprejur)
  7. dam la frigider aprox. o ora apoi scoatem din frigider, indepartam inelul de la tava si ungem pe laterale cu crema
  • Mixam 150 ml frisca si adaugam in ea crema de menta pastrata si 1-2 linguri sirop de menta (eu am adaugat si un strop de colorant alimentar pentru a avea o nuanta mai verde)
  • Cu un pos sau o seringa, facem trandafirasi pe laterale si deasupra, iar in mijloc taiem bucatele mici de ciocolata cu menta
  • Pastram tortul la frigider minim 2 ore inainte de servire

Este destul de multa munca la acest tort cu menta si ciocolata, insa rezultatul o sa fie cu siguranta unul multumitor.

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 4,00 din 5)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

25 comentarii la “Tort cu menta si ciocolata”

    1. Multumesc Mihaela. Am folosit sirop de la Carrefour, dar la trandafiri am pus si un pic de colorant ca sa fie verdele mai puternic, am scris si in reteta.

  1. Absolut superb! Te admir din tot sufletul pentru tot ce faci. Te-am descoperit de curand. Am incercat deja prajitura deliciu cu nuca si crema caramel. Absolut delicioasa. Am sa incerc si tortul. La faza cu ornatul crdd ca am sa ma incurc. Nu stiu sa fac astfel de ornamente. Pot sa indraznesc sa te rog sa ma inveti un pic, te rog? Multumesc oricum…

  2. As vrea sa fac tortul si as avea nevoie de unele lămuriri.Frisca lichida NEindulcita se topeste si se amesteca cu ciocolata pt crema?Apoi după răcire se amesteca cu smantana pt frisca bătută înainte?Multumesc frumos?

  3. E explicat aici pas cu pas
    Crema de ciocolata: amestecam intr-un vas frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Dupa ce s-a racit putin, dam crema la frigider timp de o ora. Cand o scoatem din frigider o mixam cu mixerul la inceput la viteza mica apoi la viteza mare pana obtinem o crema foarte fina si spumoasa. Separat mixam 150 ml frisca si adaugam treptat crema de ciocolata peste frisca mixand la treapta cea mai mica sau amestecand cu un tel

Dă-i un răspuns lui Mariana Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.