Tort cu mousse de ciocolata si portocala 2

mediu

10 portii

 Acest tort este practic varianta mai mica a tortului cu mousse de ciocolata si portocala , dar pentru ca de obicei ma intreaba lumea de cantitatile adaptate la o tava mai mica, o sa va scriu reteta si pentru varianta aceasta. Si pt ca am vrut sa fie un tort foarte ciocolatos, am folosit aceeasi cantitate de crema ca si la cel mare. Destinatarii tortuletului au fost foarte multumiti, iar eu fericita ca de obicei cand cineva imi apreciaza bunatatile 🙂 

Pentru Tort cu mousse de ciocolata si portocala avem nevoie de

  • Blat
  • 3 oua 
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt 
  • un varf de cutit sare 
  • Crema 
  • 200 ml frisca lichida neindulcita (Pilos de la Lidl folosesc eu)
  • 6 linguri zahar
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 100 gr ciocolata de lapte
  • 200 ml frisca lichida indulcita Meggle
  • Sirop 
  • zeama de la o portocala
  • 2 lingurite zahar pudra
  • aprox 70-100 ml apa 
  • Pentru trandafiri
  • 1 lingura din crema de ciocolata + aprox 100 ml frisca lichida indulcita (Meggle) 
  • coaja de portocala
  • ornamente/stelute colorate 

Mod de preparare Tort cu mousse de ciocolata si portocala

Blat

  • Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu cacaua si praful de copt folosind o spatula sa nu se lase spuma.
  • Turnam compozitia intr-o tava rotunda mica (18-20 cm) tapetata cu hartie de copt si unsa pe margini cu unt si dam la cuptorul preincalzit la 160 de grade timp de aprox 40 de minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt. Ultimele 5 minute eu las cuptorul deschis si doar apoi scot tava din cuptor
  • Blatul il scoatem pe o farfurie si il lasam sa se raceasca complet. 
  • Cel mai bine se lucreaza cu un blat daca il facem seara si doua zi ne ocupam de taiat, asamblat. 

Crema

  • Amestecam intr-un vas frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Dupa ce s-a racit putin, dam crema la frigider timp 1-2 ore. (verificam daca s-a intarit) 
  • Cand o scoatem din frigider o mixam cu mixerul la inceput la viteza mica apoi la viteza mare pana obtinem o crema foarte fina si spumoasa.
  • Separat mixam 200 ml frisca indulcita apoi adaugam cate putin din compozitia ciocolatoasa mixand pe treapta mica a mixerului
Asamblare
  • Taiem blatul in trei parti egale. Ca sa avem un tort drept  punem foaia de sus la mijloc si cea de la mijloc deasupra.
  • Asezam prima foaie pe farfurie si o insiropam cu siropul de portocale obtinut prin amestecarea celor trei ingrediente mentionate mai sus. 
  • Ungem foaie de blat cu o treime din crema apoi urmeaza urmatoarea foaie de blat, la fel sirop si crema si deaupra ultima foaie, sirop si un strat mai subtire de crema pentru ca, cu restul imbracam si de jur imprejur tortul. O lingura de crema pastram pentru trandafirasi
  • Mixam inca aprox 100 ml frisca si adaugam in ea o lingura din crema. Ornam tortul deasupra cu trandafirasi apoi presaram coaja de portocala deasupra si pe margini.
  • La final asezam ornamentele colorate.
  • Dam tortul la frigider minim 2-3 ore inainte de servire. Cu cat sta mai multe ore la frigider este mai bun si inchegat.
O duminica frumoasa va doresc!  
Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *