Tort cu visine si doua feluri de ciocolata

mediu

10 portii

Nu v-am mai rasfatat de ceva vreme cu ceva dulce si bun, deci iata-ma cu un tortulet perfect pentru iubitorii de ciocolata si merge de minune pentru o aniversare mai rastransa sau pentru un weekend cu familia. Tare faina e combinatia asta de visine cu ciocolata.

Pentru  Tort cu visine si doua feluri de ciocolata avem nevoie de:

Blat:
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de cutit sare
Crema 1:
  • 120 gr ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida neindulcita
  • 2 linguri zahar (sau mai putin daca nu vreti foarte dulce)
  • 2 lingurite unt
Crema 2:
  • 100 gr ciocolata de lapte
  • 100 ml frisca lichida neindulcita
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite unt
Crema de fructe:
  • 300 gr visine (cantarite cu samburi)
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite amidon
Pentru insiropat:
  • 100 ml lichior de visine (sau de orice fructe rosii aromate)
Pentru ornat:
  • visine si forme de ciocolata

Mod de preparare Tort cu visine si doua feluri de ciocolata

Pentru ca trebuie sa stea la frigider, incepem mai intai cu cele doua creme de ciocolata.
Crema 1: amestecam frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Adaugam untul si omogenizam apoi dam la frigider aprox o ora pana se intareste. Din cand in cand amestecam in crema.

Crema 2: se face identic cu crema 1
Blat
Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula sa nu se lase spuma.
Turnam compozitia intr-o tava rotunda mica (eu am folosit una de 18 cm dar e ok daca folositi una intre 17 si 20 cm) tapetata cu hartie de copt si unsa pe margini cu unt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 30 de minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.
Scoatem din cuptor si lasam la racit apoi scoatem pe un platou si taiem blatul in trei.
Crema de fructe: visinele fara samburi le punem intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul, cand incepe sa fiarba adaugam amidonul desfacut in putina apa (aprox o lingura) si lasam pe foc pana se ingroasa amestecand.
Dupa aprox o ora -doua scoatem cele doua creme de ciocolata din frigider si le mixam pe rand  pana devin spumoase. Punem deoparte aprox 3 linguri de crema de ciocolata cu lapte si 2 linguri din crema alba.
 Asamblare:
– asezam prima foaie de blat pe un platou si il insiropam cu cateva linguri de lichior
– ungem apoi cu jumatate din cantitatea de fructe
– peste fructe cu un pos spritam crema de ciocolata alba (sau pur si simplu o putem intinde peste visine)
– peste crema alba urmeaza a doua foaie de blat pe care la fel o insiropam usor, o ungem cu crema de visine apoi cu crema de ciocolata
– urmeaza cea de a treia foaie de blat pe care o insiropam usor.
– ungem deasupra cu crema maro iar pe de jur imprejur alternam ciocolata alba cu ciocolata maro.
(sau puteti orna doar cu una din cele doua creme, cum doriti)
– ornam cu visine si ciocolata.
Dam tortul la frigider pentru minim 3 ore sau pana a doua zi.
Din acest tort se pot taia aprox 8-10 felii.  Chiar daca are diametrul mic e destul de inalt si are o cantitate destul de mare de crema incat sa te saturi dintr-o felie nu foarte mare
Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

13 comentarii la “Tort cu visine si doua feluri de ciocolata”

  1. Ador torturile cu visine si cioco asta am avut si la nunta si ma bucur sa descopar o noua reteta. in caz ca tava mea este mai mare pot dubla cantitatile ? multumesc

    1. Da poti dubla cantitatile daca ai o tava cu mult mai mare, daca nu, poti eventual adauga inca jumatate din cantitatile de mai sus. Spor 🙂

    2. Da poti dubla cantitatile daca ai o tava cu mult mai mare, daca nu, poti eventual adauga inca jumatate din cantitatile de mai sus. Spor 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *