Tort de biscuiti cu frisca si jeleu de zmeura

Atunci cand nu aveti chef sa faceti un blat clasic la cuptor, exista intotdeauna optiunea simpla si foarte buna de tort cu blat de biscuiti. Mie imi place tare mult textura mai ales in combinatia cu jeleu de fructe si frisca, dar la fel de buna e si cu un mousse sau ganache de ciocolata. Dar sa ramanem la reteta de azi care este cu jeleu de zmeura si frisca si daca aveti si voi fructe congelate la congelator va propun sa pregatiti si voi acest desert.

Si pentru ca este ultima postare din acest an, va doresc ca aceasta ultima zi din an sa va fie minunata, sa petreceti frumos alaturi de cei dragi si noul an sa va gaseasca fericiti si sanatosi. 

Pentru Tort de biscuiti cu jeleu de zmeura si frisca avem nevoie de

  • Blat de biscuiti
  • 250 gr biscuiti simpli
  • 130 gr unt nesarat 82% grasime
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura Green Sugar
  • 8 linguri lapte
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Jeleu de zmeura
  • 300 gr zmeura congelata
  • 2 linguri Green Sugar ( sau 3 linguri zahar)
  • 3 lingurite cu varf amidon + 3 linguri apa
  • Crema de frisca
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 4 linguri Green Sugar ( sau 100 gr zahar pudra)
  • 10 gr gelatina granule
  • 4-5 linguri apa
  • Glazura
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 5 linguri smantana pentru frisca

Mod de preparare Tort de biscuiti cu jeleu de zmeura si frisca

  • Biscuitii ii zdrobim in robotul de bucatarie apoi ii turnam intr-un bol si ii amestecam cu cacaoa si esenta de vanilie.
  • Laptele il incalzim usor si topim zaharul in el, apoi il turnam peste biscuiti. Adaugam la final untul mixat si omegenizam.
  • Luam o forma mica de tort (18-20cm) o tapetam pe fund cu hartie de copt si cu o lingura punem compozitia de biscuiti in tava si nivelam.
  • Dam tava la frigider timp de 2 ore sau 30 de minute la congelator.
  • Jeleu de fructe: punem fructele in blender pentru 30 de secunde apoi turnam fructele blenduite intr-un vas, amestecam cu zaharul si punem vasul pe foc. Cand incepe sa fiarba adaugam amidonul dizolvat in putina apa si lasam pe foc, amestecand, pana se ingroasa.
  • Scoatem tava din frigider/congelator si turnam jeleul peste blatul de biscuiti si dam din nou tava la frigider pana pregatim frisca.

  • Pentru a se bate bine frisca, tinem cutiile cu smantana pentru frisca 30 de minute la congelator.
  • Gelatina o punem la hidratat intr-un bol cu 4-5 linguri de apa (aprox 10 minute).
  • Mixam frisca rece, intr-un vas rece, impreuna cu zaharul pana se intareste.
  • Gelatina hidratata o topim pe baie de aburi si o adaugam peste frisca mixand cateva secunde.
  • Turnam frisca peste jeleul de zmeura racit si dam din nou vasul la frigider pana pregatim glazura.
  • Pentru glazura, topim pe baie de aburi ciocolata impreuna cu smantana pentru frisca. Lasam putin sa sa raceasca cat sa nu fie fierbinte, apoi o turnam peste stratul de frisca.

  • Ornam deasupra cu zmeura si pastram tortul la frigider aprox 2 ore inainte de a felia.

LA MULTI ANI SANATOSI!!!

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *