Tort de ciocolata cu jeleu de visine

Cel mai des tort dorit de cei din jur este tortul de ciocolata si daca e combinat cu un jeleu de fructe, este cu siguranta si mai bun. 

Pentru Tort de ciocolata cu jeleu de visine avem nevoie de 

  • Blat de cacao
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar brut
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • Blat de vanilie
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar brut
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • Crema de ciocolata
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 6 linguri zahar brut
  • 400 gr ciocolata, minim 55% cacao
  • 150 gr unt 82% grasime
  • Jeleu de visine
  • aprox 400 gr visine congelate (pastram si sucul lasat in momentul decongelarii)
  • 2 linguri zahar brut
  • 2 linguri cu varf amidon (Gustin Dr. Oetker)
  • Sirop
  • aprox 100 ml apa
  • aprox 100 ml suc lasat de la visine
  • 2 lingurite zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Glazura de ciocolata
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri smantana pentru frisca
  • Cake pops 
  • cele doua foi de blat pe care le taiem de deasupra fiecarui blat
  • 2 linguri gem (am folosit gem de capsuni)
  • 1 lingura unt 82% grasime
  • 2 lingurite esenta rom Dr. Oetker
  • bombonele si inimioare colorate pentru ornat
  • Glazura pentru cake pops: 50 gr ciocolata alba

Mod de preparare Tort de ciocolata cu jeleu de visin

  • Blaturile le lasam sa se raceasca complet apoi taiem fiecare blat in doua dar mai intai taiem deasupra fiecare blat pentru a avea un blat perfect drept. Resturile taiate de deasupra la folosim la cake pops.
  • Procedam la fel si cu cel de al doilea blat.
  • Blat 2
  • Albusurile le mixam spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 3-4 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu cacaua si praful de copt folosind o spatula sa nu se lase spuma.
    Turnam compozitia intr-o tava rotunda de 26 de cm, tapetata pe fund cu hartie de copt si unsa pe margini cu putin unt si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 25-30 de minute.
  • Blat 1
  • Crema de ciocolata: 
  • Amestecam intr-un vas frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem vasul pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Adaugam untul la temperatura camerei si amestecam cu telul pana la omogenizare. Dupa ce s-a racit putin, dam crema la frigider timp de o ora. Din cand in cand amestecam in crema.
  • Pentru jeleul de visine:  punem fructele in blender pentru 30 de secunde apoi turnam fructele blenduite intr-un vas, amestecam cu zaharul si punem vasul pe foc. Cand incepe sa fiarba adaugam amidonul dizolvat in putina apa si lasam pe foc, amestecand, pana se ingroasa.
  • Pentru cake pops faramitam resturile de la cele doua blaturi si amestecam cu ingredientele mentionate mai sus si dam compozitia la frigider pana asamblam tortul. Apoi facem cateva bilute pe care le glazura cu ciocolata alba topita pe baie de aburi si ornam cu bombonele colorate. Pastram cateva minute cake pops-urile la frigider pana se intareste glazura.
  • Asamblare:
  • asezam prima foaie de blat de cacao si o insiropam, lasam cateva minute apoi intindem jumatate din crema din ciocolata
  • urmeaza o foaie de blat de vanilie pe care il insiropam doar usor pentru ca urmeaza peste el 3 sferturi din jeleul de visine
  • peste jeleul de visine urmeaza aa doua foaie de vanilie peste care intindem restul de jeleu iar peste jeleu punem o parte din crema ramasa, lasand cateva linguri pentru a orna si marginile
  • asezam cea de a doua foaie de cacao si o insiropam

  • ungem marginile cu crema ramasa si dam tortul la frigider 30 de minute
  • Pentru glazura de ciocolata, topim ciocolata facuta bucatele, impreuna cu smantana pentru frisca si untul, pe baie de aburi. Ungem cu aceasta glazura tortul.

  • Ornam tortul cu inimioare colorate si cu cake pops.
  • Pastram tortul la frigider minim 3 ore inainte de servire.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *