Tort de ciocolata Mickey Mouse

      Un tort dedicat celor mici … 
Sunt multumita sa bifez si acest tort, printre putinele torturi ce le-am facut pentru copii. Cu siguranta am sa il mai fac, e tare dragalas  🙂 

Avem nevoie de:
4 oua
un varf de sare
7 linguri zahar
8 linguri lapte
8 linguri ulei
1 lingurita praf de copt
7 linguri faina
1 lingura cacao
Crema:
250 gr ciocolata neagra
250 gr smantana pt frisca
7 linguri zahar 
Sirop:
aprox 150 ml apa calduta 
1 lingurita zahar pudra
2 lingurite cacao Nesquick 
Ornat:
200 gr frisca lichida indulcita 
1 lingurita cacao neagra
2 lingurite cacao Nesquick 

Albusurile le batem spuma cu un varf de sare.  Adaugam zaharul si mixam, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam usor faina amestecata cu praful de copt si cu cacaoa, folosind o spatula sa nu se lase spuma.

Ungem 2 forme mici de ceramica (aprox 10 cm) cu unt si le umplem putin mai mult de jumatate. Restul compozitiei o turnam intr-o tava rotunda de 17 cm tapetata pe fund cu hartie de copt si unsa pe margini cu putin unt.
Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 25-30 minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Scoatem formele din cuptor si lasam sa se raceasca. 
Pregatim crema in felul urmator: amestecam smantana pentru frisca cu zaharul si punem pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. 
Dupa ce s-a racit putin, dam la frigider aprox 2 ore.
Cand scoatem din frigider mixam crema pana devine spumoasa.
Asamblare:
– taiem blatul mare in 3 iar cele doua mici le taiem in doua
– asezam prima foaie pe un platou si il insiropam cu siropul obtinut prin amestecarea celor 3 ingrediente
– ungem cu un strat de crema, apoi punem a doua foaie de blat care la fel o insiropam si o ungem cu crema
– procedam la fel si cu cea de a treia foaie, adica sirop apoi un strat de crema.
– ungem si de jur imprejur cu crema 
– cele doua forme mici (adica urechiusele lui Mickey) le insiropam pe rand (prima foaie), apoi ungem cu un strat de crema, asezam a doua bucata peste crema si cu grija imbracam urechile in crema de ciocolata
Ca sa desenez fata lui Mickey am avut in fata un model, o fata a lui Mickey listata pe o coala alba de hartie.
Cu o scobitoare am trasat mai intai conturul fetei, ochii, nasul si gura.
Apoi dupa ce am batut frisca o parte simpla si o parte cu cacao, am facut mai intai zona cu alba apoi restul. 
De jur imprejur tortul l-am imbracat cu floricele de frisca.
Dam tortul la frigider minim 3 ore inainte de a fi servit, ideal pana a doua zi.

Nu e foarte greu de realizat fata lui Mickey dar necesita timp si rabdare. 
Sa imi spuneti daca il incercati si voi 🙂
Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

13 comentarii la “Tort de ciocolata Mickey Mouse”

  1. Teroristul meu a vazut tortul in poze si a spus: mami, vleau si eu tolt cu Mickey :))) Foarte frumos si chiar are priza la cei mici si nu numai! Bravoo, Timea! Te-am pupat si eu si teroristul :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare