Tort de ciocolata si cafea

Un tort aniversar sub forma de inimioara, cu muuuuuulta ciocolata si aroma placuta de cafea.
Ii cred pe cuvant pe cei care au mancat tortul si au zis ca a fost foarte bun 🙂

Ingrediente:
Blat:
– 2 oua
– 1 cana faina
– 1 cana zahar
– 4 linguri cacao
– 1/2 cana ulei
– 1/4 cana lapte
– 1/2 cana cafea lichida
– 1 lingurita praf de copt 
Sirop:
– 1/2 cana de cafea mai slaba,  indulcita 
Crema 1:
– 200 gr frisca lichida neindulcita
– 200 gr ciocolata neagra min 55% grasime
– 170 gr zahar
– 150 gr unt 
– 2 pliculete nes 
Crema 2:
– o foaie zdrobita taiata din blat
– 50 ml cafea lichida 
– 50 gr unt moale
Ornat:
– 50 gr ciocolata alba
– 1 lingurita unt 
– 10 jeleuri de zmeura 
Batem spuma ouale intregi cu mixerul la viteza maxima, adaugam zaharul mixand in contiuare timp de 3-4 minute. Adaugam treptat uleiul si laptele mixand in continuare.
Faina amestecata cu cacaoa si praful de copt o adaugam la compozitia lichida folosind o spatula.

La final adaugam cafeaua lichida amestecand usor pana se incorporeaza bine.

Turnam un sfert din compozitie in forma de inimioara ( eu am folosit de silicon care nu necesita ungere sau hartie de copt) si o dam la cumptorul preincalzit la 170-175 grade tip de 30 min.
Procedem apoi la fel si cu restul de compozitie. Lasam blaturile sa se raceasca.
Din blatul mai mare taiem partea de deasupra si o sfaramam intr-un bol.

Pregatire crema 1:
– amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc intr-un vas cu fundul mai gros si lasam sa fiarba 3-4 minute
– luam de pe foc si adaugam praful de cafea si ciocolata taiata bucati si amestecam pana se topeste bine ciocolata
– adaugam apoi untul si la fel amestecam bine pana obtinem o crema fina
Dam la frigider timp de 2 ore.
Pregatire crema 2:
– turnam cafeaua lichida peste blatul faramitat apoi adaugam untul moale si amestecam bine. Trebuie sa obtinem o crema pufoasa usor de intins, daca e nevoie mai putem adauga unt
Asamblare:
– asezam blatul, cel care a fost taiat, pe o farfurie si  insiropam cu cafea
– punem un strat de crema de ciocolata si nivelam

– punem crema nr 2 si o nivelam

– asezam urmatorul blat pe care il insiropam
– imbracam apoi toata inimioara intr-un strat generos de crema ciocolata si dam la frigider cateva minute

Punem ciocolata alba si untul intr-un bol si lasam la cuptorul cu microunde cateva secunde. Scoatem si amestecam, apoi punem iar 5 secunde la cuptor si amestecam bine. Turnam ciocolata intr-o punguta pe care o gaurim la una din capete si ornam tortul.

Asezam de jur imprejur jeleurile de zmeura pt a da un pic de culoare tortului.
Dam la frigider timp de minim 3 ore sau peste noapte apoi servim.
La multi ani! 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

15 comentarii la “Tort de ciocolata si cafea”

  1. Foarte frumoasa inimioara, un tort dragut pentru o aniversare, iar daca e cu cioco numai bun poate sa fie 🙂 Am facut si eu tocanita, cu ce-am avut prin casa…tare buna a iesit! 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare