Tort de piscoturi cu zmeura si visine

Acu o saptamana a fost ziua mamei mele careia ii doresc multa, multa sanatate si o viata lunga si linistita  cu putere de munca. 
Pentru ca a fost foarte, foarte cald si nu m-am simtit in stare sa stau langa cuptor am ales sa ii fac un tort mai simplu cu piscoturi si fructe proaspete din gradina lor, cu promisiunea ca o sa ma revansez cu un tort bun cu crema asa cum ii place ei. 

Avem nevoie de: 
aprox 30 buc. piscoturi (depinde de marimea tavii folosite)
Sirop: 50 ml sirop de capsuni + 200 ml apa
2 plicuri budinca de vanilie
900 ml lapte
5 linguri zahar
un bol de visine
un bol de zmeura
250-300 ml frisca lichida indulcita
zmeura pentru ornat

Pregatim mai intai budinca. Turnam praful din cele doua plicuri intr-un vas si amestecam cu putin lapte pana se omogenizeaza apoi turnam restul de lapte, adaugam zaharul si punem pe foc. Amestecam mereu pentru a nu se prinde de fundul vasului, iar cand se ingroasa oprim focul si lasam budinca sa se raceasca usor.(nu trebuie sa fie complet rece ci doar sa nu fie fierbinte)
Luam o tava de cozonac si o tapetam cu folie alimentara. Amestecam intr-o farfurie adanca apa si siropul de capsuni, apoi trecem pe rand piscoturile prin sirop si asezam pe fundul tavii primul rand.
Peste primul strat de piscoturi punem 1/4 din cantitatea de budinca de vanilie. Peste ea asezam visine fara samburi si zmeura (modul in care le asezati si cantitatea voi o hotarati). Punem inca un strat de budinca apoi un strat de piscoturi. Peste al doilea strat de piscoturi la fel punem budinca- fructe – budinca si deasupra din nou un strat de piscoturi. Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider timp de 3 ore.

Scoatem din frigider si rasturnam tortul pe un platou.
Frisca o mixam pana obtinem consistenta dorita. Imbracam tot tortul cu frisca iar deasupra ornam cu fructe.
Dam din nou la frigider minim o jumatate de ora inainte de a felia.
Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

7 comentarii la “Tort de piscoturi cu zmeura si visine”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *