Tort delicios de ciocolata

Va prezint un tort de ciocolata extraordinar pe care l-am pregatit cu drag pentru Anul Nou..

…este cel mai bun tort de ciocolata din cate am mancat pana acum si vi-l recomand din inima ♥

felie tort de ciocolata

Ingrediente blat:
– 600 gr zahar
– 425 gr faina
– 3 oua
– 1 cup cacao
– ¾ cup ulei
– ½ cup lapte
– 1 cup cafea fierbinte
– 1 plic praf de copt
– un varf de sare
Ingrediente crema:
– 360 gr zahar
– 1 + ½ cup frisca lichida neindulcita
– 240 gr unt
– 240 gr ciocolata neagra
– 1 plic vanilie

*Nota: 1 cup = 1 cana de 240 ml

Preparare blaturi (am facut 2 blaturi)
Amestecam intr-un bol faina, zaharul, cacaoa, praful de copt si sarea. Separat batem albusurile, adaugam galbenusurile si apoi uleiul si laptele. Adaugam putin cate putin din mixul de ingrediente uscate amestecand cu o spatula sau cu mixerul pe treapta 1. La final adaugam cana de cafea fierbinte si amestecam.
Impartim compozitia in doua vase sau daca aveti doua forme de tort identice le puteti pune direct in forme. Eu am doar o tava rotunda :).
Se toarna in forma tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 35-40 min. Se face testul cu o scobitoare.

Preparare crema: se amesteca zaharul cu frisca lichida si se pune pe foc. Eu nu am pus direct pe flacara ci pe o plita. Se amesteca pana incepe sa fiarba si dupa ce incepe sa fiarba se mai lasa aprox 5 min la foc mic amestecand.
Luam de pe foc si adaugam ciocolata rasa sau taiata bucatele mici. Apoi adaugam untul taiat bucatele amestecand pana se omogenizeaza. La final adaugam si zaharul vanilat.
Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand (eu am amestecat cam o data la 4-5 minute) apoi am pus la frigider pt o ora amestecand la fel la aceleasi intervale de timp.

Asamblare: se taie cele doua blaturi in 2, deci obtinem 4 foi. Asezam prima foaie, ungem cu crema, apoi urmatoarea foaie si ungem cu crema, tot asa pana la ultima pe care la fel o ungem cu crema, inclusiv pe margini.

Putem orna cu cutitul mici denivelari sau orice alta decoratiune ne convine. 🙂
Eu am vrut sa fac ca in tortul original dar sincer nu mi-au iesit…cred ca nici nu mi-a ramas destula crema pt imbracat si posibil din cauza aceasta.

Tortul a avut aprox 3 kg si se poate tine la frigider 3-5 zile. Este foarte bun si dupa cateva zile, chiar mai bun decat in prima zi.

Am sa va arat si o sectiune …dupa Anul Nou 🙂

Si m-am tinut de cuvant ! the best chocolate cake ever 🙂

AN NOU FERICIT TUTUROR!!!

Multumesc Emily pt aceasta reteta minunata!!!

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

21 comentarii la “Tort delicios de ciocolata”

  1. yuppyyy, ce bine ti-a iesit! Ma bcur ca ti-a placut reteta siimi place cum l-ai decorat ♥ ♥♥
    Sarbatori fericite draga mea! Un an nou plin de bucurii si impliniri! te pup

  2. Multumesc Emily! An Nou Fericit! Si pot sa zic acuma ca e cel mai bun tort de ciocolata ever!!! pacat ca pozele mele slabe calitativ nu exprima adevarata valoare a tortului. Te pup

  3. Foarte frumos tortul! Imi place tare mult ptr ca are multa ciocolata… O singura intrebare as avea: ce gramaj are un cup?? Eu stiam de 250 ml/g.. gresesc? Pupici

  4. Simona, multumesc pentru apreciere. legat de cana: e vb de 250 ml la lichide, la zahar cred ca 200 gr. dar practiv e vb de cana de 250 ml.
    te pup

  5. am facut blaturile, au iesit bine, nu le-am taiat, dar par moi. cu toate astea chiar nu trebie deloc insiropate?
    sau trebuie lasat mai mult in frigider pana se imbina crema?? cam cat?
    merci

  6. Rodici – blaturile sunt destul de umede si nu necesita insiropare, dar daca vrei poti insiropa usor. Tortul se poate consuma dupa ce a stat minim o ora la frigider insa ideal e sa stea mai mult poate chiar peste noapte. In general torturile cu crema sunt ideale spre consum a doua zi.

  7. Anonim – asa cum am zis si mai sus, blaturile sunt destul de umede si nu trebuie insiropate. La frigider ideal e sa stea peste noapte sau oricum cateva ore pt a se imbina bine aromele, crema etc. In general asa e bine la torturi. Astept vesti bune dupa degustare.

  8. Rodici ma bucur ca v-a placut! Si da e un tort f consistent si din cauza blatului si a cremei. Eu am mancat o sapt din el in fiecare dimineata cata o lefiuta langa cafea :))

  9. Buna dimineata ! Am urmat pasii specificati mai sus si totusi nu mi-a iesit crema, este inca foarte lichida dupa ce a stat cateva ore la frigider.Se poate bate la mixer avand in vedere ca este frisca lichida? Va multumesc

    1. Buna. Crema se face exact cum am scris si in mod normal trebuie sa iasa pt ca e o crema simpla de realizat. Ea se mai intareste si dupa ce se asambleaza si se pune tortul la frigider pana a doua zi. Nu trebuie sa fie foarte tare cand o intinzi pt ca nu o poti intinde asa, se intareste ea dupa aceea. Sper ca ti-a iesit in final tortul.

  10. Timea, am si eu o intrebare, atat de multa cacao intra ? o cana intreaga ? eu folosesc de obicei cacao olandeza, de foarte buna calitate si ma gandesc sa nu iasa prea amarui ? Merci, Ela

Dă-i un răspuns lui Emily Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.