Tort racoros cu frisca si fructe

Un tort dulce-acrisor usor de facut , nu necesita coacere si e foarte racoros servit direct de la frigider.
Avem nevoie de:
20-25 piscoturi
200 ml smantana pt frisca
200 ml frisca lichida indulcita
1 lingura zahar pudra
1/2 plic gelatina granule 
sucul de la un compot de pere 
cateva bucati pere din compot
3 caise
2 linguri zmeura

Folosim o tava rotunda mica 17-20 cm. Pe fundul tavii punem hartie de copt, apoi de jur imprejur si pe fundul tavii asezam piscoturi insiropate in sucul de la coptotul de pere. 
Punem gelatina la inmulat in 2-3 linguri de apa si lasam aprox 10 minute.
In acest timp mixam frisca (amestecam smanatana pt frisca cu frsica dulce si zaharul).
Perele di caisele le taiem bucatele mici.
Gelatina inmuiata o punem pe baie de aburi si amestecam pana se topeste (nu trebuie sa fiarba). Lasam sa se raceasca apoi o turnam peste frisca si amestecam. Adaugam si fructele taiate si zmeura si omofenizam.
Umplem forma de tort tapetata cu piscoturi cu crema de frisca obtinuta, nivelam si dam la frigider minim 3 ore inainte de a servi.
Scoatem din frigider si indepartam doar inelul de la tava.
Ornam cu fructe dupa pofta inimii. 
Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

8 comentarii la “Tort racoros cu frisca si fructe”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare