Tort spirala cu ciocolata si visine

Tortul spirala era de mult timp pe lista mea si il voiam initial cu crema de ciocolata si jeleu de portocale, dar pentru ca am experimentat deja destule torturi in aceasta combinatie, am ales sa combin acum, cu un jeleu de visine.

A fost un tort pe placul meu si asta pentru ca imi place ca ciocolata sa fie neaparat combinata cu ceva si daca e cu fructe si mai bine :). Acest tort l-am facut pentru ziua mea, pe 6 ianuarie si parca cineva mi-a zis ca macar de ziua mea ar trebui sa primesc si eu un tort :)) dar nu, chiar nu vreau, pentru ca mie imi place sa imi fac torturile pe gustul meu si s-ar putea ca cei care ar vrea sa imi faca o surpriza cu un tort sa se trezeasca ca nu imi place :))). Asa ca, lasati capricornul din mine sa se desfasoare si sa isi faca singur si tortul si alte cele. 

Acum revenind la tort o sa incerc sa va explic, cat pot eu de bine, cum se face acest tort si vreau ca dupa ce o sa cititi reteta sa spuneti „nu e chiar deloc greu” :). 

2

Pentru Tort spirala cu ciocolata si visine avem nevoie de 

  • Pentru cele doua blaturi
  • 8 oua
  • 12 linguri zahar
  • 8 linguri lapte
  • 8 linguri ulei
  • 16 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema de ciocolata
  • 200 ml smanatana pt frisca 30% grasime
  • 6 linguri zahar
  • 200 gr ciocolata neagra
  • Jeleu de visine
  • aprox 500 gr visine (cantarite cu samburi)
  • 3 linguri zahar brun
  • 2 linguri cu varf amidon
  • Sirop: sirop de visine cu putina apa (nu trebuie insiropat prea tare)
  • Ornat: 
  • 350 ml f0risca lichida indulcita Meggle
  • 200 ml smantana pt frisca 30% grasime
  • colorant alimentar rosu (daca il vreti in tonuri de culori)
  • cirese confiate
  • ciocolata Mon Cheri

tort spirala cu ciocolata si visine 2

tort spirala cu ciocolata si visine 6

Mod de preparare Tort spirala cu ciocolata si visine

  • Mixam albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul, iar la final faina amestecata cu praful de copt.
  • Pregatim o tava rotuna cu diamentrul de 18-20 cm punand hartie de copt pe fundul tavii si ungand cu putin unt marginile si o tava dreptunghiulara de aprox 35/25 cm, la fel tapetata cu hartie de copt.
  • Turnam un sfert din compozitie in tava rotunda si restul in tava dreptunghiulara.
  • Coacem blaturile pe rand in cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 25-30 de minute.
  • In acest timp pregatim crema de ciocolata.
  • Amestecam intr-un vas rezistent la caldura, smantana pentru frisca cu zaharul si punem pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Dupa ce s-a racit putin, dam vasul la frigider pentru minim o ora. Cand o scoatem din frigider (in momentul in care dorim sa asamblam tortul) mixam cu mixerul pana devine o crema spumoasa.
  • Daca s-au copt blaturile, le scoatem din cuptor si apoi din tavi si le lasam la racit. Dupa ce s-au racit, taiem blatul dreptunghiular de-a lungul in trei iar blatul rotund il sectionam in doua.
  • Jeleu de visine
  • Nota: Eu am folosit visine congelate pe care le-am scos din congelator cu cateva ore inainte de a le folosi si am indepartat samburii.
  • Visinele le punem intr-un mixer vertical timp de cateva minute pentru a obtine o pasta din ele. Le amestecam cu zaharul si le punem pe foc pana se topeste zaharul si fierbe 2-3 minute. Adaugam amidonul stins in 2-3 linguri de apa si lasam sa fiarba, amestecand, pana se ingroasa.
  • Ungem cu acest jeleu fasiile din blatul derptunghiular, pe care le rulam apoi pe rand, una in continuarea celeilalte, obtinand astfel o spirala.
  • O sa ne ramana putin jeleu si pentru asamblatul tortului.

mod de preparare tort spirala cu ciocolata si visine

  • Asezam prima foaie din blatul rotund pe o farfurie si o insiropam usor de tot. Ungem blatul si cu un strat de jeleu de visine peste care urmeaza un strat din crema de ciocolata.
  • Peste crema de ciocolata asezam spirala cu visine pe care la fel o ungem cu jeleu de visine si un strat din crema de ciocolata.
  • Asezam deasupra cea de a doua foaie de blat rotund si o insiropam usor, apoi la fel o ungem cu un pic de jeleu de zmeura si cu crema de ciocolata.
  • Ne ramane putina crema cu care ungem si lateralele tortului.

mod de preparare tort spirala cu ciocolata si visine 1

  • Dam tortul la frigider pana pregatim frisca.
  • Amestecam intr-un bol cele doua tipuri de frisca si mixam pana se intareste.
  • De acum voi faceti cum credeti sau va sfatuiesc mai bine sa impartiti frisca in trei boluri si in doua sa adaugati picaturi de colorant in functie de culoarea dorita si una sa o lasati alba.
  • Ornam deci de jos in sus in trei tonuri de culori, cu tradafirasi facuti cu un pos cu varf in forma de stea.
  • Deasupra pe langa trandafirasi adaugam cirese confiate si ciocolata Mon Cherry pentru un plus de culoare.
  • Pastram tortul la frigider pana la servire.

Sper ca v-a placut reteta mea si va astept cu impresii.  :-*

tort spirala cu ciocolata si visine 1

tort spirala cu ciocolata si visine 3

tort spirala cu ciocolata si visine felie

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

4 comentarii la “Tort spirala cu ciocolata si visine”

  1. Foarte mult imi place! Imi place textura blatului, dens si totusi elastic, fain! Si eu am in plan, dar nu stiu cand…ii va veni randul! :))))))
    Bravo, Timi! Ai facut un tort foarte frumos! <3

Dă-i un răspuns lui diamar bucataria galbena Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.