Varza cu afumatura in vas roman

 Nu prea are importanta pentru mine daca e dulce sau acra varza, imi place oricum. Chiar daca e iarna si mai toata lumea gateste cu varza acra, eu neavand acasa am facut cu varza proaspata.
Cu afumatura si facuta in vasul meu de lut a iesit o minune de mancare sau vorba tatalui meu ‘o splendoare’ :))1

Pentru Varza cu afumatura in vas roman avem nevoie de:

– 1 varza (aprox 1 kg)
– 600 gr costita afumata
– 1 ceapa mare
– 1 morcov mare sau doi mai mici
– sare mare
– piper
– marar uscat
– cimbru uscat
– 300 ml suc de rosii
– 50 ml ulei

Mod de preparare Varza cu afumatura in vas roman

Taiem varza marunt si o lasam sa stea cu sare cel putin o ora (varza asta de iarna e foarte tare si e bine sa stea un pic in sare). Dam morcovul curatat si spalat prin razatoarea mica, iar ceapa o tocam marunt. Feliem costita.

8Punem uleiul pe fundul vasului si asezam 4-5 felii de costita afumata. Varza o stoarcem bine de apa sarata si punem un start peste carne. Peste varza punem jumatate din cantitatea de morcov si ceapa si presaram piper, marar si cimbru. Apoi punem din nou cateva felii de carne, varza, morcov si ceapa si condimentam. Deasupra punem restul feliilor de carne.

Acoperim vasul si il punem in cuptor si pornim cuptorul la 190 de grade.
Lasam aproximativ o ora apoi scoatem si turnam sucul de rosii si mai dam la cuptor o ora.

9 Servim cald cu smantana!

varza cu afumatura

varza

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

10 comentarii la “Varza cu afumatura in vas roman”

  1. Mmm, ce bună trebuie să fie…! Acum două zile am făcut (din nou!) rețeta ta cu ”varză a la tata”, îmi place la nebunie! Te pup fată harnică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *