Cornulete fragede cu gem
Sunt cele mai simple cornulete cu untura, genul de cornulete pe care le facea si mama cand eram mici. Daca nu va surade untura o puteti inlocui cu unt dar mie cel mai mult imi plac cu untura de porc. Din pacate au si un mare defect aceste conulete si presupun ca stiti despre ce vorbesc :)), nu va puteti opri din mancat, atat sunt de bune. Pentru umplutura am folosit o dulceata minunata de gutui de la Bunatati din natura.
Pentru Cornulete fragede cu gem avem nevoie de
- 200 gr untura de porc
- 175 ml smantana 30%grasime
- un praf de sare
- 380 – 400 gr faina alba
- dulceata de gutui de la Bunatati din natura
- 120 gr zahar pudra cu aroma de vanilie (pentru tavalit cornuletele)
Mod de preparare Cornulete fragede cu gem
- Avand putine ingrediente este si foarte usor de facut aluatul. Amestecam untura cu smantana, adaugam un praf de sare apoi treptat faina pana obtinem un aluat fraged. In momentul in care nu se mai lipeste de mana, acoperim aluatul cu folie alimentara si il dam la frigider aprox doua ore.
- Scoatem aluatul din frigider, il impartim in doua si pe rand intindem foile pe masa de lucru tapetata cu faina. Decupam foaia intinsa cu o forma rotunda, punem in fiecare rotund cate o jumatate de lingurita de dulceata si rulam sub forma de cornulet.
- Asezam cornuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul incins la 175 de grade timp de aprox 15 minute.
- Scoatem tava din cuptor si dam cornuletele prin zaharul pudra cat sunt inca fierbinti.
- Si cam asta a fost reteta celor mai bune cornulete fragede cu gem <3.
Îmi plac cornuleţele, iar cele cu untură de porc într-adevăr, ies tare fragede.
Cum stăm cu curierul? :)))
Mai bine vorbesc cu Lili pentru ca sunt cam ocupati curierii in perioada aceasta :))
Nu se pune deloc agent de crestere?? Drojdie sau praf de copt??
Nu, nici un agent exact cum scrie
Ok.le fac sapt viitoare…daca reusesc …o sa ma laud!
Sunt grozave! …se topesc in gura!!! Mi-am luat libertatea de a adăuga 1 ou întreg si 1 lingura de oțet din vin, smântâna am folosit cu grăsime 20%. Au rezultat adevărate minunății! Bune-bune!
Multumesc, Timea!
E o reteta fara ou :). Sa o faceti exact cum e, iasa si mai fragede