Chiftele din curcan la cuptor
Chiftelele din carne de curcan si mai ales coapte in cuptor, sunt mult mai usoare si sanatoase decat cele prajite sau facute dintr-o carne mai grasa. Alaturi de un sos sau cu o salata, avem un pranz sau o cina satioasa si sanatoasa.
Pentru Chiftele din curcan la cuptor avem nevoie de
- 750 gr piept de curcan (sau pulpa de curcan)
- 2 cartofi
- 2 morcovi
- 1 ceapa mare
- 2 oua
- 3-4 linguri pesmet
- 1/2 lingurita sare de mare
- un pic de piper negru macinat
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- o lingura patrunjel verde tocat
Mod de preparare Chiftele din curcan la cuptor
- Tocam carnea, maruntim ceapa si morcovul (eu folosesc un tocator electric), la fel si cartoful (sau il putem da pe razatoare) pe care il stoarcem de apa lasata. Punem toate ingredientele tocate intr-un bol, adaugam condimentele, ouale si pesmetul si omogenizam. Lasam vasul la frigider 30-60 de minute.
- Cu o lingura luam din compozitie si cu mainile unse cu putin ulei de masline, formam chiftelele.
- Asezam chiftelele in tava tapetata cu foaie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la 190 de grade timp de 40 de minute sau pana se rumenesc deasupra.
- Scoatem tava din cuptor si servim chiftelele din curcan, calde cu sos sau reci, dupa preferinta fiecaruia.
Comentează folosind contul de Facebook