Tort cu frisca banane si fructe de padure
Tort cu frisca banane si fructe de padure, un tort usor si racoros, vine in intimpinarea verii si va provoc si pe voi sa il faceti si sa il serviti cu cei dragi.
Eu am raspuns provocarii celor de la Sano Vita si Bosch Home si impreuna cu produsele lor am facut acest minunat desert simplu. Pe pagina Facebook a avut loc si un concurs unde deja avem o fericita castigatoare a unui robot exact ca cel prezentat mai jos si a unui cos cu produse Sano Vita. Sper sa ne incante si ea cu ceva bun cat de curand.
In aceasta perioada atat de grea pentru toata lumea cu stat mai mult acasa sau in jurul casei, cu distantarea sociala impusa, dar necesara, departe o perioada de familie si prieteni, mi-au lipsit tare mult intalnire de weekend cu prietenele mele cu care obisnuiam sa ies la cafea sau cu care serveam cafeaua la mine acasa alaturi de ceva dulce facut de mine. Sper ca incet, incet sa ne putem relua vechile obiceiuri macar partial, avand in vedere ca am o noua preocupare care imi cam ocupa 24 din 24 de ore <3.
Pentru Tort cu frisca banane si fructe de padure avem nevoie de
- Blat de biscuiti:
- 300 gr biscuiti simpli
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 8 linguri lapte de orez Bio Sano Vita
- 130 gr unt nesarat
- Crema de frisca
- 400 ml frisca naturala (smantana pentru frisca 35% grasime)
- 50 gr zahar pudra
- 4 linguri sirop de trandafiri
- 1 plic de gelatina granulata + 5 linguri apa
- Umplutura
- 4 banane potrivite
- 2-3 linguri coacaze rosii sau afine
- Jeleu de fructe
- aprox 300 gr afine si coacaze rosii
- 2 linguri zahar brut Sano Vita
- 1 plic gelatina granulata + 5 linguri apa
Mod de preparare Tort cu frisca banane si fructe de padure
- Biscuitii ii zdrobim in robotul de bucatarie apoi ii turnam intr-un bol si adaugam peste ei esenta de vanilie, laptele si untul usor topit. Eu am folosit pentru biscuiti Mixerul vertical ErgoMixx de la Bosch.
- Luam o forma de tort cu cercul detasabil (24 cm) si o tapetam pe fund cu hartie de copt iar cu o lingura punem compozitia de biscuiti in tava si nivelam.
- Dam tava la frigider pana pregatim umplutura.
- Pentru a se bate bine frisca, tinem cutiile cu smantana pentru frisca 20-30 de minute la congelator.
- Gelatina o punem la hidratat intr-un bol cu 4-5 linguri de apa (aprox 10 minute).
- Mixam frisca rece cu ajutorul unui mixer intr-un vas rece, impreuna cu zaharul pudra si cu siropul de trandafiri, pana se intareste. Noul meu Mixer Vertical ErgoMixx de la Bosch si-a facut treaba bine si la partea aceasta.
- Gelatina hidratata o topim pe baie de aburi si o adaugam peste frisca mixand cateva secunde.
- Scoatem tava din frigider si intindem jumatate din crema de frisca peste blatul de biscuiti.
- Bananele decojite le taiem in doua de-a lungul si le asezam de jur imprejur peste frisca. Printre banane punem cateva linguri de coacaze rosii sau daca vreti afine. Peste fructe nivelam cealalta jumatate din crema de frisca.
- Jeleu de fructe
- Punem fructele intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul. Luam vasul de pe foc si lasam sa se raceasca un pic.
- Gelatina o punem la hidratat intr-un bol cu 4-5 linguri de apa (aprox 10 minute).
- Fructele le blenduim in doua reprize si le punem intr-un bol.
- Cand amestecul de fructe s-a racit usor cat sa nu fie fierbinte, adaugam gelatina hidratata si omogenizam.
- Cand jeleul de fructe a ajuns la temperatura camerei, o turnam peste frisca.
- Dam tava la frigider aproximativ 2- 3 ore inainte de servire sau chiar mai mult.
- Indepartam inelul de la tava pentru a putea felia frumos tortul.
Comentează folosind contul de Facebook