Coaste de vitel in sos de rosii
V-am adus un pranz perfect de duminica si zic duminica pentru ca in cursul saptamanii eu nu prea am timp sa gatesc mai ales mancaruri care necesita timp indelungat de gatire. Si nici carne nu prea mancam in timpul saptamanii, dar in weekend imi place sa stau mai mult in bucatarie si atunci pregatesc si preparate cu carne. Voi puteti face in orice zi a saptamanii si daca aveti mai mult timp liber va dau adresa mea sa imi trimiteti si mie 🙂
Duminica frumoasa dragi cititori >:D<
Pentru Coaste de vitel in sos de rosii avem nevoie de:
- aprox 1kg coaste si carne de vitel
- in apa in care fierbem mai intai coastele punem un pic de sare, cateva boabe de piper si 3 foi de dafin
- 2 cepe mari
- 1 ardei capia rosu mare
- 1 ardei galben
- 4 rosii mari coapte decojite( am avut rosii de la tara)
- 1 lingurita sare de mare
- un pic de piper
- 1 pahar de apa
- 2 foi de dafin
- cimbru verde
- patrunjel verde
- Punem intr-un vas apa la fiert cu aprox 1/2 lingurita sare, cateva boabe de piper si 3 foi de dafin.
- Cand fierbe apa adaugam coastelesi carnea si lasam sa fiarba aprox 30 de minute indepartand spuma.
- Scoatem bucatile de carne pe o farfurie.
- Eu am pregatit mancarea in Multicooker voi puteti face in orice vas pe foc sau in cuptor.
- Tocam marunt ceapa si ardeii si le punem la calit in uleiul incins.
- Rosiile le oparim si le indepartam coaja, apoi le tocam marunt si le punem in vas.
- Adaugam coastele si bucatile de carne ( eu am avut si o bucata de carne pe langa coaste) , un pahar de apa, sarea, piperul si foile de dafin si lasam sa fiarba pana carne devine frageda. ( eu folosind aparatul am selectat programul Stew mai intai pe 1 ora apoi inca 30 de minute pt ca nu fost un vitel prea tinerel asta al meu).
- Inainte cu 10 minute de a se termina programul adaugam cimbru tocat marunt iar la final patrunjel verde.
Ce apetisant!
Multumesc!