Tarta cu prune si crumble
- Pt. aluat:
- 125 gr unt,
- 1 lingura zahar brun,
- 200 gr faina,
- 1/2 lingurita bicarbonat,
- coaja rasa de la o lamaie mica, zeama de la lamaie, 1 ou, un varf de sare
- Umplutura:
- 1 lingura gris,
- 500 gr prune (cantarite fara samburi),
- 1 plic zahar vanilat,
- 1 lingurita scortisoara
- Crumble: 100 gr unt, 80 gr zahar, 100-120 gr faina
Pregatim intai aluatul: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut, coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Adaugam treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.
Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.
In acest timp spalam prunele, le despicam in doua si le scoatem samburii.
Scoatem din frigider si pe masa tapetata cu faina intindem o foaie rotunda usor mai mare decat tava in care urmeaza a fi pusa (eu am folosit o tava de aprox 30 cm) . Asezam aluatul in tava si apasam usor cu degetele ( eu am folosit o tava de ceramica care nu necesita sa fie unsa cu nimic). Presaram peste aluat o lingura de gris, apoi asezam jumatatile de prune cu pulpa in sus. Peste prune presaram zaharul vanilat si scortisoara.
Intr-un bol amestecam untul, cu zaharul si cu faina obtinand un aluat mai moale si mai faramicios. Acest aluat il faramitam peste prune.
Ohh ce pofta mi-ai facut! Maine am si eu o prajitura cu prune programata, dar nu ma satur acum de aceste fructe!
Cristina, de acord cu tine si sunt convinsa ca o sa faci si tu o bunatate cu prune 🙂
Tarta crumble este o bunatate si cu prune iese atat de buna! pup!
Da Rocsy e super buna mai ales cu crumble si prune. Te pup
Ce bunatate!! Si mie imi plac tartele cu prune si crumble, au ceva special 😉 Pup
Daaaa sunt deliciose . Te pup Paula
Foarte buna tarta!! Vreau si eu o portie!
Pupici
Cu mare drag Simona!
Cea mai ‘tare” reteta de tarta ! a fost devorata instant 🙂
Ana ma bucur mult! Si mie imi place tare mult tarta aceasta.
Multumesc pentru reteta. A iesit o tarta excelenta.
Ma bucur ca iti place. E o tarta greu de refuzat 🙂