Cornuri cu gem
Pentru Cornuri cu gem avem nevoie de:
Mod de preparare Cornuri cu gem
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar.
Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si coaja de lamaie apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand treptat laptele caldut amestecat cu zaharul. Adaugam ouale si spre final uleiul. Terminam de framantat cand nu se mai lipeste de maini.
Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer pt aprox 1 ora si jumatate.
Aluatul dospit il impartim in doua. Luam prima bucata de aluat si o intindem sub forma rotunda, cu sucitorul, pe masa de lucru tapetata cu faina apoi cu un cutit taiem triunghiuri. Ungem cu gem si rulam. (vezi poza)
La fel procedam si cu a doua bucata de aluat, doar ca ungem triunghiurile cu compozitia gem+nuca.
Pudram cornurile cu zahar pudra si servim calde sau reci.
Nu beau laptic dar cred ca sunt minunate cu cafea:)
Nici eu nu beau lapte :)) cu cafea le mananc si eu :).
Eu nu refuz unu,hmmm chiar doua 🙂
Cu mare drag te servesc!
mai ai un corn pentru o pofticioasa?
excelente oricand!
ma bucur ca va plac
Draga Timea,cam cate cornulete ies din toata compozitia?
cred ca vreo 20-22 nu mai stiu exact
I really appreciate your professional approach. These are pieces of very useful information that will be of great use for me in future.