Cornuri cu gem

Desi este foarte cald afara m-am incumetat intr-o dimineata pe racoare sa fac cateva cornulete, ideale pentru pachet la lucru sau la drum.

Pentru Cornuri cu gem avem nevoie de:

500 gr faina
3 oua
100 gr zahar
70 ml ulei
270 ml lapte
1 lingurita drojdie proaspata
un varf de sare
coaja rasa de la 1/2 lamaie
Pt umplutura (2 variante): 
1. 1/2 borcan gem de prune
2. 3 linguri gem de capsuni cu 5 lingurite nuca macinata
Pt uns: 1 galbenus de ou + 2-3 lingurite lapte
Zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare Cornuri cu gem

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar.
Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si coaja de lamaie apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand treptat laptele caldut amestecat cu zaharul. Adaugam ouale si spre final uleiul. Terminam de framantat cand nu se mai lipeste de maini.
Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer pt aprox 1 ora si jumatate.
Aluatul dospit il impartim in doua. Luam prima bucata de aluat si o intindem sub forma rotunda, cu sucitorul, pe masa de lucru tapetata cu faina apoi cu un cutit taiem triunghiuri. Ungem cu gem si rulam. (vezi poza)
La fel procedam si cu a doua bucata de aluat, doar ca ungem triunghiurile cu compozitia gem+nuca.

Asezam cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt (de fapt in doua tavi 🙂 ) si lasam la dospit inca 20 de minute apoi ungem cu galbenus de ou si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumenesc frumos deasupra.

Pudram cornurile cu zahar pudra si servim calde sau reci. 

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5.00 din 5)
Loading...

Comentează folosind contul de Facebook

10 comentarii la “Cornuri cu gem”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

X

Retete asemanatoare