Minciunele, scovergi sau csoroge

Oricum le-am zice sunt la fel de bune :). Reteta o am de la mama mea, doar ca ea face mereu cantitati industriale si eu am facut doar jumatate din cat mi-a zis ea.

Intotdeuna am preferat astfel de dulciuri in locul prajiturilor cu crema. Si acum mi tare drag atat sa le fac cat si sa le mananc 🙂 . Cum am mai spus si in alte postari pentru mine asta e cel mai bun mic dejun

Avem nevoie de:
– 450-500 gr faina
– 140 gr unt
– 1/2 cana lapte
– 1 ou
– 5 linguri zahar
– 1 plic drojdie uscata
– coaja rasa de la o portocala mica
– coaja rasa de la 1/2 lamaie
– un varf de cutit sare
– ulei pentru prajit
– zahar pudra pentru pudrat
Frecam untul (sa fie la temp. camerei) cu zaharul si un varf de sare.
Adaugam coaja rasa de la portocala si lamaie, oul si laptele caldut.
Faina o amestecam cu drojdia si o adaugam treptat la compozitia de mai sus.
Turnam apoi pe masa tapetata cu faina si framantam pana nu se mai lipeste de degete. (Daca considerati ca mai e nevoie de faina mai adaugati).
Lasam apoi aluatul sa stea 20-30 min la temperatura camerei.

Impartim aluatul in doua si pe rand intindem doua foi pe masa tapetata cu faina.
Taiem aluatul in fasii de aprox 5-6 cm pe care le portionam apoi si le facem cate o gaura in mijloc si le rasucim. (vezi poza).
Prajim in ulei incins pe ambele parti si le scoatem pe un prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.
Pudram cu zahar pudra si mancam cu pofta 🙂

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5.00 din 5)
Loading...

Comentează folosind contul de Facebook

10 comentarii la “Minciunele, scovergi sau csoroge”

  1. Szeretjük a csőregét (mifelénk így nevezték), de ritkán sütök. Ma fánkot sütöttem, de ennek is örülne a család. Tetszik, hogy narancshéj van benne, biztos, jó íze van tőle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.