Chifle multicereale
Avem nevoie de:
– 300 gr faina neagra de grau
– 200 gr faina de secara
– 370 – 380 ml apa calduta
– 1 pliculet drojdie uscata
– 1 lingurita sare
– 1 lingurita zahar
– 3 linguri ulei
– 1 lingura mare plina cu seminte de floarea soarelui
– 2 linguri fulgi de ovaz
– 1,5 linguri seminte de in
Punem drojdia la dospit intr-o cana cu 100 ml apa calduta amestecata cu o lingurita de zahar. Deasupra presaram un pic de faina si acoperim cana cu un prosop.
Intr-un bol amestecam faina cu sarea, semintele de floarea soarelui si in si fulgii de ovaz.
Adaugam drojdia dospita apoi turnam treptat restul de apa calduta amestecand cu mana. Spre final adaugam si uleiul. Framantam aluatul pana nu se mai lipeste de degete.
Presaram deasupra aluatului putina faina, apoi acoperim vasul si lasam la dospit la loc cald ferit de curenti de aer, timp de o ora , o ora si jumatate sau pana isi dubleaza volumul.
O piinita pentru mine, mai ai ?! N-am apucat, inca, sa fac piinita de cind a venit frigul… Tot amin, pentru ca stiu ca nu rezist in fata parfumului si al gustului delicios de piine facuta in casa. Pupici !
Lasa ca daca faci din faina neagra sau integrala nu e asa grav daca mananci. Pup
De szép zsömlék!
Koszi szepen Gerdi!
Și eu am în plan să fac chifle. Ale tale arată super.
Multumesc Alina!
Ce frumos arata!! Imi place cau au faina neagrea 😉
Merci Paula. Si mie imi place tot ce e cu faina neagra, integrala , cereale etc. :). Pup
Momaaa ce chifle pufoase….vreau si eu!!!!
Cu drag >:D<
Bune, satioase si sanatoase 😉
Asa e Liana 🙂
Gustoase chiflele tale! Felicitari:)!
Multumesc Maria
Delicioase painici! Potrivite si pentru pus la pachet! 🙂
Da Flori, perfecte pt un sandvis sau langa o salata.
Foarte frumoase sunt!! Fur si eu 2 pentru maine dimineata!!
Merci Simo. Cu drag!
Minunat arata! Si nici nu vreau sa ma gandesc cat sunt de delicioase!
Multumesc Laura. Au fost super gustoase!
Mmm…foarte bune chiflele!!!
Multumesc Haplea.