Muffins cu strugurei si glazura de ciocolata

Acum doua saptamani a fost ziua de nastere a unei dragi prietene. Aveam in plan sa ii fac un tort de ciocolata pentru ca stiu cat de mult ii place ciocolata, dar din lispsa de timp nu am reusit , asa ca am trecut la ceva mai rapid de facut si anume, aceste briose pufoase cu strugurei. Si ca sa nu lipseasca totusi ciocolata, au avut o portie generoasa de glazura de ciocolata.
Spre bucuria mea chiar isi dorea mai mult muffins decat un tort, deci am surprins-o foarte placut. 

La multi ani Anca! 🙂

Avem nevoie de:
– 3 oua
– 150 gr zahar
– 170 gr faina
– 100 ml ulei
– 2 linguri lapte
– 1 plic zahar vanilat
– 1 lingurita praf de copt
– strugurei (coacaze rosii)

Pentru glazura: 80 gr ciocolata, 50 gr unt
Pt scris: 50 gr ciocolata alba
Separam albusurile de galbenus. Batem spuma albusurile folosind mixerul la viteza mare. Adaugam zaharul mixand inca 2-3 minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si laptele mixand in continuare. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula.

Asezam cosuletele de hartie in tava speciala de briose si le umplem de jumatate.

Punem in fiecare cosulet aprox. 10 strugurei.

Apoi umplem cosuletele si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 25-30 min.

Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca apoi scoatem muffinsii pe un platou.

Pregatim glazura de ciocolata: topim ciocolata cu untul pe baie de aburi si lasam cateva minute sa se raceasca. Ungem apoi fiecare briosa cu glazura de ciocolata

Ciocolata alba o topim in cuptorul cu microunde. Nu lasam mai mult de 15 sec in cuptor, repetam procedura pana se topeste.
Punem ciocolata intr-o punguta pe care o gaurim intr-un capat si scriem peste glazura de ciocolata.

Pt ornat am folosit ciocolata alba topita in care am pus o picatura de colorant albastru.

Iata si o sectiune frumoasa


Iata si ceva util despre fructele acestea micute si gustoase:

Coacazele (strugurei) rosii si negrii  bogati in vitamina C au o gramada de calitati. Iata aici cateva:
          proprietati antiseptice, foarte indicati pentru febra, raceala si gripa
          sucul de strugurei este foarte util pt cei care sufera de bronsite, sucul ajutand la expetorare
          ajuta la imbunatatirea digestiei
          proprietati diuretice ajuta la curatarea rinichilor si la eliminarea pietrelor
          aceste fructe  contin substante ce au efect antibacterian asadar actioneaza asupra bacteriilor care produc diareea si infectiile gastrointestinale
          ajuta la tratamentul gutei si artritei
          au un putenic rol de protectie a arterelor impotriva arterosclerozei, eliminand riscul atacului de cord si a infarctului.
Consumati asadar aceste fructe cat de des puteti si veti tine la distanta anumite boli.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Loading...

Comentează folosind contul de Facebook

11 comentarii la “Muffins cu strugurei si glazura de ciocolata”

  1. Ce frumosi sunt… Iar combinatia cum coacaze.. mmm… Chiar vroiam sa te intreb ce sunt strugurei, dar la final ai precizat tu 🙂 Eu ii stiu ca fiind coacaze.
    Pupici

  2. Teo – multumesc frumos pt urari! ma bucur ca iti pac. pup

    Simona – multumesc, au fost tare buni. Eu de mica le stiam de strugurei apoi am auzit ca le zice si coacaze…dar imi place mai mult cum suna ‘strugurei’ 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

X

Retete asemanatoare