Paprikas de pui
Cel mai mult imi placea aceasta mancare cand eram mica, la tara, cand se taiau 2 pui grasani din care se facea intr-o cratita mare un paprikas de toata frumusetea cu legume proaspete din gradina, smantana / lapte proaspat de vaca … si mancam cu paine de casa. Painea aceea buna de casa inmuiata in sos, era un deliciu pentru mine
… o data cu acel paprikas mi-am adus aminte si de verile minunate petrecute la tara, o perioada tare frumoasa, o copilarie minunata 🙂
Avem nevoie de:
– 1 kg carne de pui
– 1 ceapa mare
– 1 ardei rosu
– 1 rosie
– 2 lingurite paprika rosie
– sare si piper
– 2 linguri faina
– 100 ml smantana sau lapte
– patrunjel verde
– ulei
– apa
Eu am folosit 1 kg pulpe superioare pe care le-am spalat bine si le-am dat jos pielea.
Curatam ceapa si ardeiul, tocam marunt si calim in cateva linguri de ulei. Adaugam rosia decojita si tocata marunt si lasam pe foc inca aprox 3 min ametecand sa nu se arda.
Luam de pe foc si adaugam cele doua lingurite de paprika. Umplem apoi vasul pe jumatate cu apa si punem inapoi pe foc. Cand fierbe apa adaugam carnea taiata. (am taiat pulpele in doua)
Lasam la fiert la foc mic, acoperit, cca 30-40 min. Adaugam sare si piper dupa gust.
Servim cald cu paine de casa sau cu mamaliguta.
Sa aveti pofta!
Daca nu ati mai mancat de ceva vreme paprikas de pui, sper ca v-am reamintit cat de buna e!
Imi place cum arata papica.
Pupici!
A múlt héten készítettem, előtte nem is emlékszem, mikor. Azt sem tudom, hogy feledkezhettem meg róla, mert annyira szeretem!
Eu mis Ardeleanca si iubesc poprikasul cu mamaliguta!…mancam o data pe saptamana acest fel de mancare.Delicios!
Pfoa, ce pofta mi-ai facut cu papricasul tau superb! Gata, asta-i urmatorul pe lista de gatit, desi eu nu am norocul sa gasesc pui de casa… Macar painea stiu precis ca va fi buna, in ultima vreme o fac eu acasa, nu o mai cumpar din magazin…
Am gasit recent paprica afumata, am folosit-o si e foarte buna (imi place mult de tot), crezi ca ar merge in acest papricas de pui? Te pup draga mea, spor la treaba!
Timea, ce bunatate ai gatit tu aici! Arata foarte bine!
f bun…In partea Ardelului unde stau eu, se face fara paprika.Trebuie sa incerc si asa. Pupici
Oooo daaaa, love it!
Si mie tot varianta de la tara imi place cel mai mult…in ultimul timp n-am mai facut doerace sunt prea multe retete pe lista de asteptare 😛
Te pup!
Ce bine arata! Ar merge si la mine o portie!
Dia – multumesc. pupici
Gerdi – En is nagyon szerettem! es minden heten megenem :).
Paradis – esti de a mea :). Intr-adevar cu mamaliga e cea mai buna.
Sanda – eu fac si cu pui de casa si cu pui cumparat. Nu am mancat niciodata paprika afumata, dar daca iti place nu are de ce sa nu fie pun si in paprikas. pup
Lavi – multumesc frumos. pupici
Alina – unde stai? :)) denumirea vine de la paprica deci cu paprika e cea mai buna . pup
DF – si la mine sunt multe pe lista. dar de asta imi era tare dor. pup
Irina – te servesc cu drag. pup
Absolut delicioasa! N-am mai facut de cativa ani…
Pup
Simona – nu se accepta sa nu faci ani de zile mancarea asta atat de buna :)). sa nu se mai intample. pupici
Doamne, ce bun e paprikasul tau:)!!!!Si noi facem des, mai ales ca mama-soacra e unguroaica si am parte de multe bunatati specifice unguresti!Pupici
Maria – ma bucur ca iti place! si mie imi place bucataria ungureasca si am avut de unde invata .pup
Arata super delicios. Imi place la nebunie!
Mmmm..ce mult imi place papricas-ul!
Oltean & Haplea – ma bucur ca va place paprikasul meu :). weekend minunat
Foarte bun!