Prajitura cu mac si cafea
mediu
1 prajitura portii
Tot din seria prajiturilor facute de Paste va prezint si aceasta prajitura cu un blat frumos cu mac si o crema ciococafetoasa :)… o prajitura perfecta pentru dependentii de cafea dar nu numai.
Cu aceasta reteta particip la ” Dulce Romanie” – Provocarea lunii aprilie 2012. Gazda minunata luna aceasta este Alina care ne provoaca sa gatim cu mac.
Cu aceasta reteta particip la ” Dulce Romanie” – Provocarea lunii aprilie 2012. Gazda minunata luna aceasta este Alina care ne provoaca sa gatim cu mac.
Pentru Prajitura cu mac si cafea avem nevoie de
Blat:
-3 oua
– 150 gr zahar
– 150 gr faina
– 2 linguri apa fierbinte
– 100 ml ulei
– 1 lingurita praf de copt
– 2 linguri de mac
Sirop:
– 1-2 lingurite cafea ness
– 2 lingurite zahar pudra
– 100 ml apa fierbinte
Crema:
– 150 ml frisca lichida neindulcita
– 150 gr zahar
– 150 gr ciocolata neagra minim 55% cacao
– 50 gr unt
– 3 lingurite ness
Ornat: ciocolata cu cafea
Mod de preparare Prajitura cu mac si cafea
De facut e foarte simplu: separam albusurile de galbenusuri, batem spuma tare albusurile cu un varf de sare, de care mai mereu uit sa mentionez :). Adaugam apoi zaharul si mai mixam aprox 2- 3 minute, adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si apa mixand in continuare. Si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt si mac, folosind o spatula si amestecand usor.
Turnam in tava tapetata cu hartie de copt sau folie de Al. (tava folosita de mine 22/30 cm) si dam la cuptorul incins la 175 grade timp de 25 -30 min. – facem testul cu scobitoarea.
In timp ce avem blatul la cuptor, pregatim crema care trebuie sa stea minim o ora la frigider. Intr-un vas cu fundul mai gros amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc pana fierbe. Amestecam si avem grija sa nu dea in foc. Lasam sa fiarba 2-3 minute, apoi luam de pe foc si adugam ciocolata taiata bucati, apoi untul taiat bucatele si ness-ul. Amestecam bine dupa fiecare ingredient adaugat. Dam la frigider aprox o ora. Putem lasa crema la frigider si peste noapte si a doua zi o mixam pana devine din nou cremoasa.
Blatul racit il taiem in doua. Insiropam primul strat cu lichidul de cafea, punem trei sferuri din crema si nivelam.
Asezam a doua foaie, o insiropam apoi o ungem cu restul de crema.
Radem deasupra ciocolata cu cafea si dam la frigider aprox 2 ore sau chiar peste noapte.
Sevim cu drag pe cei dragi 🙂
Chiar pare tare buna!!!
Foarte tentatã! yummy:)
Cristina – iti confirm ca a fost super buna :). pup
Ramona – ma bucur ca iti place.
Yamiiiii!!!
Bun, chiar foarte bun…sa stii ca am sa o incerc si eu !!!
Yamiii, ce bine arata… vazusem eu poza pe facebook, dar n-am avut timp sa intru si pe blog… Acum daca tot te-am vizitat, nu plec cu mina goala, iau si farfuria cu prajitura cu mine, ca sa o savurez in liniste… Pupici !!!
Rocsy – merci!
Alex – recomand cu drag aceasta prajitura! astept opinii dupa ce o faci :). pup
Daniela – mai lasa si la altii macar o bucata de samanta :)). Ma bucur ca iti place, te pup
Aoleu,ce-mi faci?Vreau musai si eu o bucatica.Pupici!
Dia – cu drag te servesc si pe tine ca e tare buna. pup
Apetisant arata!!
Pupici
Simona – multumesc. te pup
mm ce bine arata,trimiti si la mine o felie daca mai este ?
Te pup
Eu nu sunt consumatoare de cafea, dar prajitura ta imi place! :))
Pupici!
Imi place cum arata!!!
Mimmi – am aruncat si la tine o felie :). pup
DF – ma bucur ca iti place chiar daca nu bei cafea :)). Eu beau si cafea si pap si praji cu cafea :). pup
Mac si cafea?Delicios,e o combinatie perfecta!
Haplea – ma bucur ca iti place!
Teo – si eu cred ca e o combinatie super. pup
Imi place, ma servesc si eu. Pup!
Sara – cu drag iti ofer o prajiturica . te pup