Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon
Azi am pregatit o ciorba buna, buna, cu multa afumatura, cartofi si tarhon, as putea spune o ciorba irezistibila 🙂
Reteta e postata inca din 2011 insa am revenit azi 11.04.2015, cu alte poze pentru ca cele de atunci erau facute cu telefonul si erau foarte urate 🙂
Pentru Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon avem nevoie de:
- 600 gr costita afumata
- 7-8 cartofi mici
- 4 morcovi
- 1 pastarnac
- 1 felie de telina
- 1 gulie mica
- 1 ceapa galbena
- 1 ardei verde mic
- sare si piper dupa gust
- 4-5 catei de usturoi
- tarhon
- 4 l apa
- 1 galbenus de ou + 2 linguri smantana
- (sau 1/2 lingura faina + 1 ling. smantana + un pic de lapte)
- 2 linguri otet sau zeama de lamaie
Mod de preparare Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon
- Taiem costita bucati, o fierbem mai intai separat si aruncam apa in care a fiert. (timp de aprox 20 min; luati cu o lingura spuma ce se formeaza deasupra).
- Umplem vasul in care dorim sa facem ciorba, cu apa si punem pe foc sa fiarba. (un vas de aprox 4-5 l )
- Curatam si spalam legumele, apoi taiem radacinoasele cubulete iar ceapa si ardeiul le tocam marunt si le punem in vasul cu apa clocotita. (eu nu calesc legumele, gustul e garantat si asa ).
- Adaugam si costita si lasam sa fiarba in continuare impreuna. Adaugam sare si piper dupa gust.
- Cand zarzavaturile sunt aproape fierte adaugam si cartofii taiati cubulete si usturoiul pisat si mai lasam la fiert aprox 15 min. Adaugam tarhonul tocat. Verificam cu furculita daca cartofii sunt fierti si daca da, stingem focul.
- Luam un bol in care amestecam bine galbenusul de ou cu smantana, adaugam apoi ctv linguri din ciorba fierbinte si amestecam, mai adaugam ciorba pana se umple bolul apoi turnam compozitia in ciorba amestecand.
- O alta varianta e: 1/2 lingura faina + 1 lingura smanatana si un pic de lapte. Se amesteca si se adauga in timp ce corba e pe foc si se lasa sa dea in clocot o data.
- La final adaugam apoi 2 linguri de otet sau zeama de lamaie.
Se poate servi cu smantana!
Draga Timea, blogul tau la-am descoperit de mai multa vreme si mi-am scris citeva retete, si acum am facut Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon, foarte, foarte buna , multumesc pentru toate retetele din blog.
Ma bucur ca va plac si urmariti retetele mele.
Cred ca buna, nu am făcut niciodată ciorba cu afumătură, dar o sa încerc rețetă asta, mulțumim!
Cu drag! Sper sa va placa.