Tort de clatite cu ciocolata
Nici nu va inchipuiti cate bunatati se pot face cu aluat de clatite, de la cele mai simple si clasice clatite pana la un mini tort numai bun de servit in weekend, eventual langa o inghetata de vanilie sau ciocolata.
Pentru prepararea clatitelor am folosit noul meu ajutor in bucatarie Panini Maker Breville util atat pentru clatite clasice, pancakes sau pentru a prepara rapid sandwich-uri delicioase.
Breville este un brand de top in gama aparatelor de bucatarie mici, prezent in peste 50 de tari, cu o istorie de peste 40 de ani in domeniul sandwich toasterelor.
Pentru Tort de clatite cu ciocolata avem nevoie de
- 2 oua
- un varf de cutit sare
- 1-2 linguri zahar ( eu am folosit o lingura de Green Sugar)
- 1/2 lingurita praf de copt
- un varf de lingurita bicarbonat de sodiu
- 10 linguri faina
- 1 cana de lapte (aprox 240 ml)
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingura cacao
- Pentru crema de ciocolata
- 100 gr ciocolata neagra
- 100 ml frisca lichida indulcita
- Pentru ornat: 100 ml frisca lichida indulcita
Mod de preparare Tort de clatite cu ciocolata
- Mixam cu un tel ouale cu sarea, zaharul si zaharul vanilat.
- Adaugam treptat si alternand cu laptele, faina cu praful de copt, bicarbonatul si cacaua.
- Conectam aparatul Panini Maker Breville la priza si dupa ce s-a incalzit (se aprinde ledul verde), facem pe plita incinsa doua cercuri luand cu o lingura de compozitia de mai sus. Inchidem capacul si lasam asa 2-3 minute sau le intoarcem de pe o parte pe alta fara a inchide capacul.
- Luam clatitele din aparat cu o spatula de plastic sau silicon ca sa nu zgariem plita. Procedam la fel pana terminam aluatul.
- Pentru crema de ciocolata, topim ciocolata, facuta bucatele, impreuna cu frisca, pe baie de aburi.
- Asezam clatitele unele peste altele ungandu-le cu cate un strat de ciocolata.
- Mixam 100 ml frisca si imbracam tortul cu frisca.
- Pastram putina crema de ciocolata cu care ornam tortul.
- Dupa ce s-a intarit ciocolata ( nu neaparat la rece desi pe caldura aceasta doar frigider sa intareste) feliem si servim.
- E bine sa servim tortul de clatite atunci imediat, a doua zi clatitele nu mai sunt la fel de pufoase.
Si daca nu doriti un tort de clatite, puteti pur si simplu sa ungeti clatita cu crema de ciocolata si sa puneti si un strat generos de frisca si atat.
O sa incerc si eu aceasta delicioasa reteta!
Wow….cat de apetisant,cat de aspectos1
Arata absolut incredibil! Pare si sunt convinsa ca este absolut delicios tortul!
FRISCA DIN CREMA TREBUIE MIXATA SAU NEMIXATA O PUNEM PE BAIE DE ABURI? EU AS VREA SA FOLOSESC FRISCA LICHIDA DE ASTA INTREB
Nu trebuie mixata, exact cum am scris in reteta. Toate ingredientele se pun in vas si se topesc pe baie de aburi.