Turta dulce
Pana acum am facut doar turta dulce decupata sub diverse forme specifice Craciunului, dar anul acesta am vrut turta dulce mai pufoasa si fara decupaje.
Am vazut reteta aceasta postata de Laura care o lauda tare mult, asa ca am trecut si eu la treaba si spun sincer ca pana acum, aceasta este reteta mea preferata. Cu mici adaptari, vedeti mai jos reteta mea.
Si e dulci cupentru ca am primit ornamente dulci si frumoase de la Dr. Oetker, am ornat micile mele turtit aceste bombonele minunate.
Pentru Turta dulce avem nevoie de
- 200 ml miere
- 3 linguri zahar brun
- 1 ou
- 1 galbenus de ou
- 100 gr unt 82% grasime
- 200 ml lapte
- 1/2 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
- 2 lingurite scortisoara
- 1 lingurita anason stelat
- 1 ligurita amestec condiment pentru turta dulce
- 700 gr faina
- Glazura
- 1 albus de ou
- 200 gr zahar pudra (am combinat zahar pudra vanilat Dr. Oetker cu zahar pudra simplu)
- 3 linguri apa fierbinte
- 100 gr ciocolata
- Pentru ornat: bombonele colorate marca Dr. Oetker
Mod de preparare Turta dulce
- Amestecam intr-un vas mierea, zaharul, untul, oul intreg si galbenusul, bicarbonatul de sodiu si laptele. Folosim un tel pana se omogenizeaza compozitia, apoi adaugam treptat faina si condimentele.
- Cand nu mai putem amesteca cu telul, ne folosim de mana, insa nu framantam prea mult pentru ca aluatul e lipicios si s-ar putea sa ceara mai multa faina. La mine oricum a intrat 700 de gr de faina in loc de 600 cat era in reteta Laurei asta pt ca la 600 gr inca era foarte moale. Depinde mult si de faina folosita, marimea oului etc. Dam aluatul la rece timp de o ora.
- Scoatem aluatul din frigider si rupem bucati din aluat pe care le facem sul si cu ajutorul unui cutit, taiem mici dreptunghiuri/patratele.
- Altele le facem sub forma de bile.
- Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul peincalzit la 170 de grade timp de aprox 15 minute.
- Pentru ca iasa vreo 3 tavi, repetam procedura pana terminam de modelat aluatul.
- Mixam intr-un bol albusul cu un praf de sare apoi adaugam zaharul pudra mixand in continuare iar la final adaugam apa fierbinte.
- O parte din turte le-am imbracat in glazura alba iar cealalta parte cu glazura de ciocolata, adaugand in spuma de albus ramasa, ciocolata topita.
- Presaram peste glazura bombonele mici si colorate.
- Punem turtele dulci pe un grilaj pana se usuc glazura.
- Pastram apoi turta dulce in cutie metalica.
Buneee. Am să le probez și eu anul acesta. Multumesc pentru reteta Timea 😉
Sa le faci ca sunt super bune