Chiftelute din somon
Cand va saturati de chiftelutele clasice din carne de porc, vita sau pui, va propun sa le faceti si pe acestea din somon. Sunt usoare si gustoase si bineinteles sanatoase, mai ales daca le prajiti la cuptor asa cum am facut eu.
Pentru Chiftelute din somon avem nevoie de
- 200 gr file de somon
- 1 morcov potrivit
- 1 cartof mediu fiert
- 1 ceapa mica rosie
- 1 ou
- 2 linguri pesmet
- sare si piper
- patrunjel verde uscat
- Pentru tavalit chiftelele: 2-3 linguri pesmet cu 1 lingura seminte de susan
- Din aceste cantitati au iesit 28 de chiftelute
Mod de preparare Chiftelute din somon
- Fierbem cartoful spalat in coaja si morcovul curatat, il fierbem separat.
- Indepartam pielea de pe fileul de somon si prajim somonul pe ambele parti intr-o tigaie incinsa. Presaram doar un pic de sare peste somon.
- Dupa ce avem toate ingredientele pregatite si sunt reci sau la temperatura camerei, trecem la treaba.
- Tocam somonul cu un cutit, ceapa curatata o tocam marunt iar cartoful si morcovul le dam pe razatoare. Adaugam oul, pesmetul si condimentele si omogenizam.
- Formam din compozitia obtinuta bilute rotunde, pe care le dam prin pesmetul amestecat cu seminte de susan.
- Asezam bilutele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 25 de minute.
- Servim chiftelutele din somon calde alaturi de o garnitura de legume sau reci ca aperitiv alaturi de alte aperitive.
Sursa mea de inspiratie a fost Cristina Toth de la Diva in bucatarie si recunosc ca e printre blogurile mele preferate si de incredere si va recomand si voua cu drag acest blog.
O idee buna! Multumesc! Poate asa pacalaesc Zmeisorii sa manance peste :d 😉
Nu stiu zau pt ca in chiftele se simte si mai tare gustul de peste :))