Retete Timea

Andive cu ton

Daca vreti sa mancati ceva usor si dietetic, ceea ce va prezint eu aici e exact ce va trebuie 🙂

In cateva minute obtinem o gustare sanatoasa din doar cateva ingrediente.

andive cu ton 1

Pentru andive cu ton sau salata de andive cu ton avem nevoie de:

  • 2 andive
  • 1 cutie conserva ton bucati in ulei
  • Pentru sos:
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • un pic de sare si un pic de piper
  • rosii cherry
  • optional masline fara samburi
  • Taiem capatul la andive cam de 2 -3 cm, eu verific mereu daca capatul mai e amar si tai atat cat e necesar (acel cotor e foarte amar).
  • Intr-un bol amestecam uleiul cu zeama de lamaie, sare si piper.
  • Desfacem foile si le asezam pe o farfurie si le stropim cu sosul de mai sus. Le lasam asa cateva minute. ( o parte din foile din andive le-am folosit la salata si o parte le-am umplut)

  • Umplem fiecare foaie de andiva cu ton si mai stropim cu putina lamaie. Servim cu paine prajita!

O alta varianta e sa taiem andivele bucatele mai mici si sa le amestecam cu ton, sosul mentionat mai sus si adaugam cateva felii de rosii si masline.

Exit mobile version