Retete Timea

Ardei umpluti cu legume si orez

Prea multe nu pot sa va spun despre acesti ardei,  decat ca sunt deliciosi  si facuti dupa reteta proprie.  Fie doriti o mancare usoara cu legume, fie postiti, va garantez ca nu o sa va para rau ca ati incercat acest fel de mancare. Asadar ” gatesc sanatos pentru concursul Philips AirFryer de pe Gustos.ro 
Avem nevoie de:
– 8 ardei pt umplut
1 vanata potrivita
– 1 dovlecel mic 
– 2 cepe mici
– 1 gogosar rosu
– 1 ardei verde
– 1 rosie 
– 1/2 praz
– 100 gr orez
– 1 lingurita sare de mare
– 1/2 lingurita piper
– 1 lingurita curry
–  ulei

Spalam si curatam (dupa caz) legumele. Orezul spalat il lasam in apa calda.
Punem pe foc wok-ul cu putin ulei.
Tocam marunt ceapa, gogosarul si ardeiul si punem la calit. Apoi adaugam pe rand amestecand dupa fiecare si lasand sa se caleasca usor: vanata taiata cubulete mici, prazul taiat rondele, dovlecelul taiat cubulete mici si rosia decojita taiata marunt.

La final adaugam orezul scurs de apa, sarea, piperul si curry si lasam la calit inca aprox 5 minute amestecand din cand in cand

Cei 8 ardei ii spalam, le taiem partea de sus si cu o lingurita scoatem cotorul cu seminte.
Umplem fiecare ardei cu compozitia de mai sus si ii asezam intr-un vas termorezistent ( vas cu capac).

Turnam peste ardei 4 cani de apa si 1/2 lingurita sare, punem capacul si dam la cuptorul preincalzit la 180-190 grade timp de 40-50 minute.

Scoatem din cuptor si servim cald. Merge de minune cu smantana! 

Exit mobile version