Retete Timea

Broccoli cu piept de pui la cuptor

Nu pot sa zic ca eram sau sunt un fan mare broccoli, insa gatit corespunzator si combinat cu alte legume si condimente, pot sa zic ca chiar imi place. Broccoli cu piept de pui la cuptor e o varianta care cu siguranta o sa fie pe placul si celor mai mofturosi. 

brocoli cu pui la cuptor 1

 

Pentru Broccoli cu piept de pui la cuptor avem nevoie de

  • aprox 250 gr broccoli
  • un piept de pui (aprox 250 gr)
  • 1 ardei capia verde
  • 1/2 ardei rosu gras
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 linguri pesmet
  • 2 oua
  • 3 lunguri lapte
  • sare si piper
  • 1 lingura de unt
  • 1/2 lingurita pudra de usturoi
  • fulgi de ardei iute (optional)

Mod de preparare Broccoli cu piept de pui la cuptor

  • Mai intai spalam bine legumele. Broccoli il punem la fiert in apa cu putina sara si lasam sa fiarba aprox 10 minute, apoi scurgem florile de brocoli de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece.
  • Taiem pieptul de pui in cubulete mici pe care le punem intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline. Cand pieptul de pui este calit, adaugam ceapa taiata rondele si ardeiul verde si rosu taiate felii mai mari si le lasam sa se caleasca 3-4 minute adaugand un pic de sare si piper.

  • Luam o tava mica si o ungem cu o lingura de unt. Asezam florile de brocoli in tavita apoi adaugam si carnea de pui cu legumele calite.
  • Presaram deasupra 2 linguri de pesmet.
  • Intr-un bol batem cu o furculita cele doua oua impreuna cu laptele si adaugam un pic de sare, piper si pudra de usturoi.
  • Turnam ouale batute peste compozitia din tava si presaram deasupra cativa fulgi de ardei iute.

  • Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30 de minute.
  • Scoatem tava din cuptor si servim mancarea calda.

Exit mobile version