Aceste bulete erau in mintea mea inca din perioada Sarbatorilor de iarna, insa nu s-au materializat atunci pentru ca am facut o gramada de alte chestii si acestea le-am lasat deoparte. Dar acum le-a venit randul 🙂
Se pot servi simple ca aperitive sau langa o mancare cu carne si sos
Se pot servi simple ca aperitive sau langa o mancare cu carne si sos
Avem nevoie de:
- Pentru bulete
- 5 cartofi mai maricei
- 1 lingura unt
- 1/2 lingurita sare
- un pic de piper
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 1/2 lingurita pudra de usturoi
- 2 linguri faina
- 2 linguri pesmet
- In plus:
- 2 oua + 2 linguri de lapte
- faina
- pesmet in care punem vreo 4 lingurite seminte de susan
- ulei pentru prajit
- Din cantitatile acestea au iesit 60 de bulete si 4 bastonase ( la final m-am plictisit sa fac bilute si am facut cateva bastonase mai maricele :))
- Cartofii in coaja si spalati bine inainte, ii punem la fiert in apa cu sare.
- Cand sunt fierti ii scoatem din apa si lasam sa se raceasca atat cat sa putem pune mana pe ei si sa ii curatam de coaja.
- Cartofii curatati de coaja ii punem intr-un bol si ii zdrobim adaugand o lingura de unt.
- Adaugam apoi toate condimentele, ouale si omogenizam.
Pregatim trei farfurii:
1. faina
2. ouale batute cu 2 linguri de lapte
3. pesmet amestecat cu seminte de susan
- Punem pe foc o tigaie mai adanca in care am pus ulei cat sa acopere de mai bine de jumatate bilutele.
- Cu o lingurita luam din compozitie si punem in faina apoi cu mana formam bilele. Se procedeaza exact ca le chiftelute.
- Luam cu grija fiecare bila si o punem in compozitia de ou, apoi cu o lingurita scoatem bilele in pesmet. Punem doar cate 2-3 pentru ca altfel se inmoaie. La invartim prin pesmet apoi le punem la prajit in uleiul incins.
- In functie de cat va plac de prajite le lasati mai mult sau mai putin. Recunosc ca mie imi plac mai crocante mai ales ca inauntru raman moi.
- Scoatem buletele pe servetele de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.
Noi i-am servit cu o mancare de pui in sos de rosii si usturoi dar puteti sa ii serviti cu tot felul de mancaruri cu carne, legume, sos etc.