Rozamarinul este o planta foarte aromata ce se poate folosi atat la carne (mai ales miel) cat si la legume.
Avem nevoie de cartofi bineinteles vreo 10-20 buc …depinde pt cate pers gatiti, apoi de aprox 100 gr unt, rozmarin si sare si piper.
Spalam si taiem cartofii in patru sau doar in doua, in functie de marimea lor.
Asezam cartofii in tava, turnam peste ei untul topit si presaram sare, piper si rozmarin.
Dam la cuptorul incins la 180 grade timp de aprox 30-40 min si am terminat treaba.
Merg de minune langa o friptura de porc sau o rulada de porc asa cum i-am servit eu.
Sa aveti pofta!
Si cateva cuvinte despre rozmarin:
„Rozmarinul pe numele sau latinesc ”Roua de mare” a stat la baza uneia dintre cele mai celebre ape de frumusete a secolului a XVII-lea: Apa Reginei Ungariei. O veche legenda spune ca un inger s-a infatisat inaintea Reginei Isabela a Ungariei si i-a dat reteta unui elixir facut pe baza de rozmarin. Cu ajutorul acestei lotiuni Regina si-a recuperat sanatatea si mai ales frumusetea desi era trecuta de 70 de ani. Aceasta apa de toaleta a fost folosita in toata Europa pana la Revolutia Franceza.
La ce mai foloseste rozmarinul?
Pentru cei ce sufera de artrita se recomanda bai cu adaous de infuzie de rozmarin amestecat cu salvie.
Pentru a combate insomnia si a imbunatati calitatea somnului beti o ceasca de ceai de rozmarin inainte de culcare.
info: http://www.infogradina.ro/legume/plante-medicinale/rozmarinul/302/