Retete Timea

Cartofi taranesti 2

Cartofii imi plac sub orice forma si cred ca merg super bine langa orice tip de carne. Dar cartofii taranesti mai ales cu un pic de paprika imi plac cel mai mult.

Ingrediente:
– 7-8 cartofi
– o ceapa rosie mare
– o ceapa alba potrivita
– 1/2 ardei rosu
– 100 gr slanina afumata
– 1 lingurita boia de ardei
– sare si piper
– 3 linguri ulei de masline

Spalam si curatam cartofii si ii punem la fiert taiati in 8.
Intre timp taiem felii ceapa, ardeiul si slanina si punem la calit in uleiul de masline.

Lasam pe foc cateva minute pana capata ceapa o culoare aurie, adaugam apoi paprika sarea si piperul si luam de pe foc.

Cartofii fierti ii scurgem de apa si ii turnam in wok si mai punem pe foc 2 min. Amestecam bine, luam de pe foc si servim cald langa friptura.

Exit mobile version