Retete Timea

Chec cu ciocolata si portocale

Desi sunt mai noua in blogosfera si nu am atata experienta in expunerea modestelor mele retete culinare, ma incumet sa particip si eu la o provocare organizata luna aceasta de MitinitaDulce Romanie-provocarea lunii ianuarie 2012.
Una din temele impuse imi place la nebunie…si anume: citrice.
Sunt ele sanatoase si gustoase asa crude…dar in preparate au un gust de vis.
De aceea am ales o combinatie de ciocolata si portocale, care pentru mine este o combinatie irezistibila

de ce avem nevoie sa ne bucuram de aceasta prajitura cu gust de iarna:
– 2 oua
– 150 gr zahar
– 150 gr faina
– 1/2 plic praf de copt
– 1 plic zahar vanilat
– 100 ml ulei
– coaja rasa de la o portocala
– 4 linguri suc de portocala cu pulpa (stoarcem portocala rasa)
– 80 gr ciocolata 55% cacao…sau de care doriti 🙂

Pt ornat: 80 gr ciocolata neagra sau lapte, 1 lingurita unt, 50-60 gr ciocolata alba, coaja rasa de portocala

Avem nevoie de 2 boluri. In primul amestecam faina cu praful de copt si vanilie. In celalalt batem bine ouale pana isi dubleaza volumul si devin albe. Adaugam zaharul mixand in continuare, apoi adaugam pe rand uleiul, sucul de portocala si portocala rasa.

Incorporam apoi faina folosind o spatula. La final adaugam ciocolata rasa pe razatoarea mare.

Turnam totul intr-o tava de chec tapetata cu margarina sau unt si faina.

Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 30-35 minute.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.
Pregatim o glazura din 80 gr ciocolata si o lingura de unt. Topim ori la cuptorul cu microunde lasand cate 15-20 secunde si amestecand, ori pe foc intr-o oala cu fundul gros. Ungem prajitura deasupra cu glazura si radem coaja de portocala. Ciocolata alba o topim si o punem intr-o punguta pe care o gaurim si ornam apoi prajitura cu fasii.
Lasam  la rece aprox o ora.
…. si servim 🙂

Exit mobile version