Chec cu mure si lamaie

Combinatia de lamaie cu afine stiam ca e dementiala, dar trebuia sa comsum si murele congelate ca prea s-au saturat sa stea acolo la rece. Nu cred ca e nevoie sa va mai zic ca am facut un chec bun, dulce acrisor care nu sta prea mult pe farfurie. 🙂

Pentru Chec cu mure si lamaie avem nevoie de:

  • 100 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 3 oua
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • coaja de la o lamaie potrivita ca marime
  • zeama de la o lamaie
  • 320 gr mure
  • 1 lingura unt pentru uns tava
  • Glazura:
  • 10 lingurite zagar pudra
  • 4 lingurite zeama de lamaie

Mod de preparare Chec cu mure si lamaie 

Mixam ouale intregi cu un varf de sare si cu zaharul pana se deschid la culoare. Adaugam untul topit, apoi coaja si sucul de lamaie si mixam dupa fiecare. La final incorporam, folosind o spatula, faina amestecata cu praful de copt.
Ungem o tava de chec (cea foloita de mine are 30/11 cm) cu unt si punem jumatate din copozitia de mai sus. Asezam jumatate din mure apoi punem restul de aluat si restul de mure. 

Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 40 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin rasturnam checul (in cazul meu pt ca am folosit o tava cu model) sau scoatem pe un platou.

Pentru glazura amestecam intr-un bol zaharul pudra cu sucul de lamaie si cu o lingurita punem glazura obtinuta peste chec.

Dupa ce s-a intarit glazura, feliem si servim!

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

6 comentarii la “Chec cu mure si lamaie”

  1. Din punctul meu de vedere, avem in fata checul perfect! Il ador, cred ca dintre toate checurile umede si cu fructe nu exista altul mai bun! Am furat doua felii de pofta! Muaah! :))))

    1. Asa zic si eu Laura, e un deliciu checul acesta. Si in general imi place combinatia asta de lamaie cu fructe de padure. Sa iti fie de bine cele doua felii :))) Te pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.