Retete Timea

Chiftele din legume la cuptor

De cand a venit primavara incerc sa fac mai multe mancaruri din legume si in general imi plac legumele in orice combinatie. Chiftele de acest gen am mai facut in trecut insa prajite in ulei ceea ce nu ma prea incanta. Acu sa nu credeti ca eu nu prajesc nimic mai ales eu care ador tot ce e pane :), dar incerc pe cat posibil sa reduc din mancarurile prajite in ulei, mai ales cand exista alternativa.
Varianta aceasta de chiftelute facute din legume si coapte in cuptor e o alegere minunata si pentru cei care tin o cura sau pentru cei care pur si simplu vor sa manance mai sanatos.
Bune de servit dimineata, la pranz sau seara si bune de pus si la pachet.

Pentru Chiftele din legume la cuptor avem nevoie de:

1 dovlecel
3 cartofi mari
2 morcovi
3 fire ceapa verde
1/2 ardei rosu
2 oua
3-4 linguri pesmet
1/4 lingurita chili
1/2 lingurita sare
patrunjel verde tocat
seminte de susan: aprox 2 linguri

Mod de preparare Chiftele din legume la cuptor

Curatam si spalam bine legumele.
Dovlecelul si cartofii le dam pe razatoarea mica si le stoarcem putin de apa. Morcovii la fel ii dam pe razatoarea mica. Ceapa si ardeiul le taiem marunt. Daca aveti un chopper puteti sa il folositi pentru a economisi timp. Amestecam toate acestea intr-un bol apoi adaugam ouale, pesmetul si condimentele si omogenizam.
Formam cu mana aprox16 chiftele, nu foarte rotunde ci mai plate si le asezam pe o foaie de copt.
O parte din ele eu le-am dat prin seminte de susan.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 30-35 minute iar daca aveti cuptor cu gaz pe foc potrivit.

Iata ce frumusele de chiftele au iesit, sa le tot mananci.
Incercati-le si voi si va veti convinge ca sunt si gustoase nu numai aratoase.
Exit mobile version