Dovlecelul este leguma mea preferata mai ales pe timp de vara, cand, spre bucuria mea, gradina parintilor mei e plina de dovlecei si zucchini pe langa alte bunatati verzi.
O mananc gatita aproape sub orice forma: pane, la cuptor, in omleta, chiftelute, cu maioneza.
Mai jos va prezint chiftelutele mele gustoase 🙂
De ce avem nevoie:
– 1-2 dovlecei (depinde pt cate pers pregatiti)
– 1 ceapa mica
– 2-3 catei de usturoi
– 1 ou
– patrunjel verde
– 2 linguri pesmet
– sare, piper
Dam dovlecelul prin razatoarea mare si o stoarcem de apa pe care o lasa.
Batem oul in care adaugam ceapa si usturoiul tocat marunt, patrunjelul tocat si dovlecelul ras. Adaugam sare, piper si 2 linguri de pesmet si amestecam bine.
Formam cu mana chiftelute si le punem in uleiul incins si le prajim pe ambele parti.
Scoatem chiftelutele pe un servet de hartie pt a absorbi surplusul de uleiul.
Le servim calde cu orez. Un pranz sau o cina usoara si gustoasa.