Retete Timea

Chiftelute la cuptor

Chiftelutele la cuptor le consider mult mai bune si mai sanatoase decat cele prajite in ulei. Plus ca nu mai miroase toata casa a prajeala si nici nu stai langa aragaz pana se fac.
Deci numai avantaje …
Incercati varianta aceasta si cu siguranta nu le veti mai praji niciodata in ulei 🙂 .

Pentru Chiftelute la cuptor avem nevoie de:

– 500 gr carne tocata (porc cu vita sau doar porc)
– 2 cartofi
– 2-3 morcovi
– o ceapa mica
– 4-5 catei usturoi
– patrunjel verde
– o lingura pesmet
– sare si piper
– 1 ou

Mod de preparare Chiftelute la cuptor

Cartofii curatati si spalati ii dam prin razatoarea mica si ii stoarcem bine. Morcovii la fel ii dam prin razatoarea mica. Ceapa si usturoiul le tocam marunt. Punem toate peste carnea tocata, adaugam oul batut, pesmetul, sarea, piperul si patrunjelul tocat si le amestecam toate bine.
Formam apoi cu mana uda bilute de 3-4-5 cm si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 min.
Nu trebuie intoarse de pe o parte pe alta.
before&after

Le servim calde cu un sos dulce  (dati click pt a vedea reteta)
Sa aveti pofta!

Exit mobile version