
Pentru Choux a la creme avem nevoie de:
Pentru coji:
200 ml apa
150 ml ulei
5 linguri faina
un varf cutit sare
3 oua
Crema:
2 cani cu lapte
5 galbenusuri
2 linguri amidon
2 linguri faina
4 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
2-3 lingurite esenta de vanilie
– Frisca: 300 ml
– Zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare Choux a la creme
Punem pe foc apa si uleiul pana incepe sa fiarba, moment in care adaugam in ploaie faina si sarea. Amestecam bine timp de cateva secunde pana se desprinde de peretii vasului.
Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.
Apoi incorporam ouale pe rand amestecand bine.
Punem apoi compozitia intr-un pos si formam cojile pe o foaie de copt asezata in tava.
Dam la cuptorul preincalzit la 180-190 grade timp de aprox 30 minute.
Crema: frecam galbenusurile cu amidonul si faina. Laptele amestecat cu zaharul il punem pe foc pana se infierbanta. Turnam apoi treptat leptele peste galbenusuri amestecand rapid sa nu se formeze cocoloase.
Punem apoi pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca. Spre final adaugam zaharul vanilat si esenta de vanilie si lasam la racit!
Taiem cojile in doua si umplem fiecare cu un strat de crema si un strat de frisca.
Pudram deasupra cu zahar pudra.