Retete Timea

Ciorba de fasole pastai

E vara si avem legume proaspete din plin, hai sa mancam sanatos 🙂
Daca va mai arde de gatit pe caldura aceasta! 
Mie nu prea, dar ceva tot mai trebuie sa mancam. 
Hai ca ciorba aceasta se face rapid si nu stam mult langa foc.

– 500 gr fasole pastai
– 2 buc morcovi mari sau mai multi mici din gradina
– 1 buc pastarnac
– 2-3 buc patrunjel radacina
– 1 ceapa
– frunze de telina
– frunze de patrunjel
– 250 ml suc de rosii
– sare
– piper

Punem apa la fiert intr-un vas de 3-4 l.
Curatam si taiam legumele. Taiem capetele la pastaile de fasole si le spalam.
Cand fierbe apa punem legumele taiate si fasolea si lasam la fiert la foc mic.

Adaugam sare si piper dupa gust.
Cand legumele sunt fierte adaugam sucul de rosii si frunzele de telina tocate.
Lasam sa mai dea  o data in clocot si oprim focul.
Adaugam frunzele de patrunjel.

Servim cald cu smantana sau simpla cum ne e pe plac.
Sa aveti pofta!

Exit mobile version