Retete Timea

Ciorba de orez cu usturoi

O data pe saptamana macar trebuie sa facem o ciorba, chiar daca eu nu sunt foarte prietena cu ea. Prefer sa mananc cu furculita :). Dar ciorba aceasta imi place mult, e plina de legume, un pic de carne, orez si mult usturoi. Numai buna pentru vremea asta rece.
Si pentru cei care nu stiu, e o ciorba care se face pe aici prin Ardeal, asa stiu eu. Eu o mananc de cand eram mica, in familia mea se facea foarte des in general cu carne de pui.

Pentru Ciorba de orez cu usturoi avem nevoie de:

 250 gr carne slaba de vitel taiata cubulete mici (puteti pune si carne de pui, e la fel de buna )
 3 morcovi potriviti
1/2 gulie
1/2 telina mica
1 ceapa alba
1/2 ardei
4 linguri orez
o capatana de usturoi
1 lingura faina
150 ml lapte (sau smantana slaba)
optional un varf de lingurita sare de lamaie (daca va place mai acrisoara)
patrunjel verde

Mod de preparare Ciorba de orez cu usturoi

Carnea taiata cubulete o fierbem mai intai separat intr-o oala mai mica aprox 10 minute.
In alt vas (de aprox 3 l) punem apa la fiert.
Curatam si spalam legumele. Ceapa si ardeiul le tocam marunt, morcovii ii taiem rondele iar gulia si telina le taiem cubulete mici. Cand fierbe apa punem toate legumele in apa clocotita. Adaugam si carnea si lasam sa fiarba la foc mic.

Cand legumele si carnea sunt aproape fierte adaugam orezul spalat si potrivim de sare si piper. Tot acum adaugam si usturoiul curatat si pisat marunt.
In momentul in care orezul este fiert, intr-un bol amestecam faina cu laptele/smantana si adaugam cateva linguri din ciorba calda, apoi turnam in ciorba si amestecam. Lasam sa mai dea o data in clocot.
Adaugam patrunjelul verde tocat si oprim focul.
Servim cald cu ardei iute!
Tipsuri

1.in loc de orez puteti pune cartofi
2. ciorba poate fi facuta si cu tarhon
3. puteti pune si sucul de la ardei iute murat pentru a acri ciorba

Exit mobile version