Ingrediente Ciorba de perisoare
– 3 morcovi mari
– 1 pastarnac
– 1 bucatica telina
– 1 ceapa
– 1/2 ardei
– jumatate capatana usturoi – nu cautati usturoiul in poza ca nu e :)), a fost curatat mai tarziu
– tarhon
– sare, piper
– 1 lingura faina
– 150 gr lapte sau smantana
– optional 2 linguri otet sau zeama de lamaie
Curatam si spalam legumele.
Legumele taiate le punem in apa clocotita si lasam sa fiarba la foc mic.
- intre timp pregatim perisoarele din:
– 300 gr carne tocata amestec
– o mana orez
– 1/2 ceapa tocata marunt
– 2-3 catei de usturoi tocat marunt
– un ou
– sare si piper
– faina pt modelat
Amestecam bine toate ingredientele, apoi cu o lingurita luam din compozitie o punem in faina si cu mana formam bilute.
Cand legumele sunt semifierte, punem si perisoarele. Mai adaugam apa fierbinte daca a scazut prin fierbere.
Adaugam sare si piper dupa gust si punem si uturoiul tocat marunt si lasam sa fiarba in continuare pana se fierbe carnea.
La final adugam dresatura ( o lingura de faina amestecata cu 100-150 ml lapte sau smantana ) si tarhonul tocat. Mai dam o data in clocot si luam de pe foc.
Daca doriti ciorba mai acra adaugati 2 linguri de otet.
Pofta mare!