Retete Timea

Ciorba de vara

Eu sunt adepta ciorbelor simple, fara legume calite in ulei, fara bulion, fara dresatura, fara smantana :)) si…. ma opresc aici, ca o sa ziceti dar cum e ciorba aia fara nimic :)).
 Asta nu inseamna totusi ca le fac mereu asa, ca asta ar insemna sa fac mereu doua randuri de mancare. Dar din cand in cand mai fac cate o ciorba asa pe placul meu, iar sotul isi pune in ea smantana si am rezolvat problema.

Ce am folosit eu in ciorbita aceasta la 2.5 l apa:
– 5 buc morcovi proaspeti
– 3 buc patrunjel radacina
– 3 buc pastarnac
– 1 buc gulie potrivita
– 1 ceapa potrivita
– 1/2 ardei rosu
– 5-6 cartofi
– frunze de telina
– frunze de patrunjel
– sare
– piper
– daca doriti puteti folosi un cub de legume knorr pt o aroma de legume mai puternica
Toate legumele le-am avut din gradina, proaspete si pentru ca inca sunt destul de mici am folosit mai mult, ca si numar de bucati ma refer.
Punem apa la fiert si pregatim legumele: curatim, spalam , taiem. In afara de cartofi punem toate legumele in apa clocotita, acoperim dar nu in totalitate, si lasam la fiert la foc potrivit. Adaugam cubul de legume.
Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam si cartofii taiati cubulete. Adaugam sare si piper dupa gust.
Telina tocata o adugam cand cartofii sunt fierti si mai lasam 2-3 min pe foc.
Oprim focul si adaugam patrunjelul tocat.
Va asigur ca e o ciorba tare gustoasa si sanatoasa (ignorand cubul knorr :)) )
Puteti servi cu smantana!
Farfuria si fata de masa sunt ‘mostenire’ de la ai mei parinti. Daca tot fac mancare cu bunatati de la ei din gradina macar sa le si prezint intr-un mod mai rustic :).
Tatal meu are o colectie impresionanta de farfurii si cani foarte vechi si foarte frumoase! 

Exit mobile version