Retete Timea

Clatite cu gem de caise si ciocolata


Acum cateva saptamani m-am inscris la Clatidiada bloggerilor culinari organizat de site-ul www.GatesteSanatos.ro  care oferea o tigaie marca Fissler. Am primit tigaia foarte repede insa doar acum am ajuns sa o testez. Sunt super multumita de calitatea ei si am sa fac mai des acum clatite. Tigaia nu necesita ulei si clatitele se fac foarte usor.
Cu aceasta reteta particip si la concursul Cu clatita la control organizat de site-ul Gateste Sanatos .


Ingrediente:
– 3 cani faina
– 1 +1/2 cana lapte
– 2 +1/2 cana apa minerala
– coaja rasa de la o lamaie
– 2 oua
– 3 linguri ulei 
– 2 linguri zahar 
– 1 plic zahar vanilat 
– un varf de sare 
– un borcan gem de caise
– 30 gr ciocolata
– o lingurita unt 

Batem ouale intregi impreuna cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Adaugam coaja de lamaie si uleiul si treptat turnam laptele. Apoi incorporam faina amestecand sa nu se formeze cocoloase si adaugand treptat si apa minerala.

Trebuie sa obtinem o compozitie omogena si ca o smantana lichida. 
Incingem tigaia Fissler fara a folosi ulei si turnam un polonic din compozitia de clatite. Prajim  pe ambele parti. 

Ungem clatitele cu gem de caise si le rulam.

Ciocolata o topim impreuna cu untul, pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde. Turnam ciocolata topita intr-o punguta pe care o gaurim la una din capete si ornam clatitele rulate.
Pofta mare! 

Iata si tigaia magica 🙂

Exit mobile version